Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, January 23, 2011

Kelemumur+susu=?

    Masa breakfast sambil blogwalking dan menyemak buku pelajar ni, tiba-tiba teringat pulak kenangan zaman kecil dulu.Kononnya zaman kecik dulu aku susaaaaah sangat bila disuruh makan.Ayah pulak jenis yang suka mencuba macam-macam jenis makanan.Waktu tu entah macam mana ayah berkenalan dengan pakcik rambut putih bertopi kat bawah tu.Jadi ayah paksa aku makan kelemumur.Aku benci kelemumur tu.Dahlah tak sedap ( pada aku tau!) campur pulak dengan susu!Eeeeiii!Siksa betul masa ayah paksa makan.Tapi ayah kata kelemumur tu baik untuk otak aku.Kelemumur?Serious memang aku kena paksa makan kelemumur.Tak percaya?Tengok gambar kat bawah tu.Kelemumur + susu = aku muntahlah apa lagi.

Kelemumur pakcik rambut putih pakai topi nilah yang aku kena makan.



Inilah kelemumur tu setelah dibubuh dalam pinggan.
Yang hitam tu aku tak pasti apa ( Bovril kot) sebab gambar-gambar semua Cik Google punya.Aku makan kelemumur ni dengan susu.

Inilah Bovril ( aku tak makan benda ni)

Kelemumur?

Laa..... masih tak faham? 
Tengok gambar kat bawah tu!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kan rupa quaker oats macam kelemumur!
Tapi memang betul ia baik untuk kesihatan.

8 comments:

Yan said...

Akak suka makan ni.. Lagi satu, boleh tambah air susu bagi ibu2 yang menyusukan bayi..my tip..

Nadhirah-chan said...

huhu , tak lalu makan .

KUREKURE COMEL said...

hahaha....kelemumur....ingt pe la td..hikhikhik

Cik Peanut said...

x reti nk makan oat. dah cuba.dah pakse.x sedap.x masuk dalam mulut.uwaaaaa

Sharifah nor said...

tak nak tak nak...kak pah tak suka langsung...

cik bahulu oren said...

klo nk diet pun elok mkn quaker oat :)

Scarlett O'Hara said...

Dari dulu sampai sekarang try makan Quaker Oats tapi tak boleh jugak.

n!da said...

erkkhhh.. da jadi geli nk makan oat. tebayang kelemomorrr.. T_T

Let's have a break!