Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, January 31, 2011

RUSUHAN DI MESIR:SELAMATKAN ADIK AKU! BAWA DIA PULANG!!!!!!

   Malam ini, sambil mengunyah burger ayam spesial, ( hujan-hujan ni aku tak tahan lapar!Kalau tak makan kang sakit sape pulak yang susah.Aku jugak.Tu yang aku asyik mengunyah tu!jangan marah ye) aku sempat berbual dengan seorang teman yang bermastautin di US dan kebetulan baru saja pulang dari Mesir.Menurut katanya, keadaan rusuhan di Mesir makin parah.Keselamatan makin tidak terjamin.Bukan setakat di kalangan rakyat asing tetapi juga rakyat tempatan.Konon katanya ada khabar angin ( atau mungkin juga benar.Wallahualam..) ada rakyat Malaysia yang telah dirogol.

  Kebetulan juga semasa aku kepedasan mengunyah burger ayam spesial ( sos cili je tapi aku tak suka pedas) aku terjumpa luahan rasa seorang teman blogger yang adiknya berada di Mesir.Kawan aku tu risau kerana keselamatan adiknya tak terjamin.(Tak percaya?Baca kat link yang aku buat tu.Klik je le)Kalau aku jadi dia pun aku risau.Jangankan adik, kucing aku tak selamat pun aku boleh menangis berjam-jam bengkak-bengkak mata.Aku cuba share entry dia kat FB tapi denied.Tak tahulah kenapa.Jadi aku share kat sini ye.Mudah-mudahan rusuhan di Mesir tu akan segera berlalu.Buat teman aku tu, aku dan teman-teman lain sentiasa berdoa mudah-mudahan dia selamat.

SELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA DI MESIR.
SEGERA BAWA MEREKA PULANG!!!!

Doaku sentiasa buat kalian...

2 comments:

lionteen said...

thx.. x ley share ke? x tau la nape x ley share. huhu. sekarang aku dah ok sikit la banding tadi cz skang adik aku dah kat m'sian hall mesir.rmy org m'sia kat sane.x tau same ade adik aku dipindahkan kat negeri berdekatan o hantar blk m'sia. itu nnti adik aku kan bgtau after taklimat dorang nnti. doa2 la supaya tiada ape yg berlaku.

kakchik@ella said...

moga sume di sana berada di dlm keadaan selamat dan sehat.

Let's have a break!