Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, January 15, 2011

Salah aku sendiri...

    Hajat hati nak peluk gunung tapi sayang tangan tak sampai....Itulah perumpamaan sesuai buat aku setakat jam 11 pagi ini.Plan semalam nak mengemas rumah hingga sebutir debu pun tiada tapi apakan daya aku tewas lagi.Bukan salah orang lain tapi salah diriku sendiri kerana tak begitu bijak mengatur masa.(Bijak sebenarnya tetapi aku gagal mematuhi peraturan yang aku buat sendiri)

   Terjaga dari tidur jam 5 pagi.Kononnya aku akan terus mengemas tapi aku tewas pada tarikan mimpi.Maknanya lepas subuh aku tidur lagi hinggalah jam 7 pagi.Aku hanya sempat menymbat pakaian dalam Cik LG untuk dicuci.Jaga dari tidur kononnya akan terus bersilat membuat kerja tapi aku tewas juga.Kali ini tewas dek Magika di 952.Tamat Magika aku terpikat pula dengan Susuk Pocong di 953.Aduh mak!Rosak program aku.Lepas tu aku kena pula bw.Takkan nak tunggu petang!

   Sambil-sambil bw, aku sempat juga memeriksa 3,4 buah buku anak muridku.Cik Tikus Pink aku pulak pagi-pagi buat hal merajuk tak nak kerja.Sempat jugak aku singgah rumah kawan-kawan tapi hangin satu badan kerana asyik disconnect je memanjang......Aku terminate baru tau!Terpaksalah aku buat entry ni untuk sabarkan hati.Jap lagi aku off nak sambung kerja dapur pulak; nak mengemas nak memasak.Pon!Pon!Alamak!Apek suratkhabar pulak kacau.(Aku yang berlanggan jadi tak bolehlah marah Apek yang baik hati tu).Mesti baca surat khabar dulu ni.2 suratkhabar kurang-kurang ambik masa 2 jam....Ala....tak kisahlah...Buat apa aku nak pening-pening kepala...hari ni kan hari cuti.Rilekslah kan?Stress sangat kang darah tinggi pulak aku.

   Oklah.Aku nak baca surat khabar dulu.Dah ketagih dah ni.Petang nanti aku bw lagi ye.Ada kerja aku mesti selesaikan dengan Abang Teror.Nak join En Ben dan buat entry dengan Kak pah pun belum sempat lagi ni.

Sibuknya aku!!!!!
( gambar Cik Google)

p.s: Agaknya macam mana lah sibuknya menjadi seorang Perdana Menteri ye?

2 comments:

NOOR FATIN said...

wow. agak sibuk jugak la. hehehe biasalah kalau tgk movie ke apa ke, msti terleka. hehehe org kata pnyakit yang xde ubat adalah malas! kekekee

takecare!

ummiarissa said...

saya terlajak juga tertidur..tapi lepas makan pagi tadi...dah bangun rasa letih pulak!

Let's have a break!