Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, February 10, 2011

Kenapa aku blogging macam kena kejar hantu?

 Aku blogging macam kena kejar hantu kerana ....

Pertama :Kerja banyak.Kena siapkan cepat.

Kedua:Blogging naik siput.Lambat-lambat karang siput aku semput.

Ketiga:Cik Lenovo aku sakit jadi aku kena bagi dia rehat.Aku blogging guna Kak Samsung. Jadi
            maklum sajalah umur dah masa minum tonik ni.Tersengguk-sengguk.

Ketiga : Kepala aku berdenyut-denyut walaupun aku dah telan 2 biji pain killer.Orang kata tak elok makan pain killer tapi kalau tak makan aku pula jadi giler.

Keempat: Aku bengang dengan kucing jantan mana entah yang cuba nak menggoda kucing 
             betina aku yang jelita.BISING!Ngeong sana!Ngeong sini!Nak jirus air aku takut nak 
             keluar.(Dahlah bunyi cengkerik)

Kelima : Malam ni entah kenapa sunyi sangat.Rumah sebelah (sebenarnya rumah yang 
             berkembar dengan rumah aku sebab rumah aku ni semi d) pun sunyiiii je.Kalah kubur 
             sebab kat kubur pun ramai orang.(Time raya le tu.)

Jadi aku kena cepat-cepat benarkan Kak Samsung aku tidur.Buka TV dan cari cerita lawak tapi alamak!!!!Balik-balik cerita hantu.Tak sanggup aku tengok sebab aku ni penakut. dahlah malam ni malam Jumaat.Kalau ada Husin Kak Limah balik rumah boleh juga temankan aku.Jadi aku buka Radio Sinar dan...ha... ini baru bagus.Ucapan buat yang tersayang.Romantik giler dengan muah-muah lagi.Oklah...Aku layan jiwang dulu.Layan....

Adapun gambar Kak Samsung aku.Meh aku perkenalkan!

Yang ini rupa cengkerik.Aku tak bela tapi kadang-kadang bunyi kat luar.Buat bulu roma aku berdiri je.

7 comments:

Sharifah nor said...

masa ni musim kucing mengawan..masa ni lah..kucing2 jantan beradu tenaga..pastu menepek kat rumah yg ada kucing betina..masa ni jugak lah..ramai yg kehilangan kucing jantan..sbb kucing jantan tu memilih utk tinggal terus kat rumah mak mertua..hahaaaa...

Tuan Penasihat said...

hahahahaha.
cuba bela gajah pulak ka lepasni.
tv tu memang, sekarang ni makin menjadi2 pulak dok pasang cerita hantu.

Freaky said...

cian kat cik lenovo dan kak samsung yang penat tu. haha

mr.curly said...

pe kate kite bako je..husinnn..hikhik

grOundnUt said...

heheehhee....kan semalam malam jumaat...sure banyak kisah hantu kat tivi...ekekekek...^^'

F.I.C.K.R.Y said...

Fikk suka bunyik cengkerik tyme waktu malam. Tenang!

Nadhirah-chan said...

haha si kucing tu amek berkat jumaat .

Let's have a break!