Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, March 17, 2011

ASTRO atau SCTV?Kang aku pilih SCTV kang...

   Asal aku on je, 'Service currently not available'. Asyik-asyik benda alah tu je yang tertulis.Tapi siaran Melayu ok pulak.Aku nak tengok HBO, TLC, AFC,ABO, semua benda alah tu je yang tertulis.Geram betul aku!Bayar mahal-mahal tapi hampeh.Hampas kelapa tak pe boleh jugak guna untuk hilangkan daki.Bila call service centre, operator tu kata semua ok.Mungkin sebab cuaca.

   Cuaca?Pleaselah!Takde pun tsunami ke hujan ribut ke.Ok je.Berangin tu memanglah tapi biasalah bulan-bulan Februari, Mac kat Pasir Gudang ni.Kalau tak, takde lah Festival layang-layang!Kalau macam ni lah service, baik aku tengok TV Indon lagi baik.Walaupun jauh berbatu-batu, aku dapat tengok Miller yang hensem atau Asmirandah yang aduhai tanpa perlu pasang antena tinggi.Kang aku minat balik kat SCTV dan stop ASTRO kang, jangan salahkan aku pulak ye!

Logo punyalah cantik.Service pun kenalah cantik.


Ni pulak SCTV.Tak taulah logo baru atau lama sebab sejak kenal ASTRO aku dah lama tak on SCTV walau pun di sinilah dulu aku kenal Marimar versi asal, Esmeralda, Ugly Betty dan banyak lagi.(Juga Benci Bilang Cinta yang ramai peminatnya di Malaysia tu)

5 comments:

Mohamad Amzar said...

astro memang begitu !

Yan said...

Mmmg sebal dibuat Astro ni.. SCTV tu Imdonesian channel ye. Now akak bukak online pulak. Mivo.

bunga said...

bunga dah tutupm astro..haa.a.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

assalam, BSB kat shah alam tak ada SCTV...best ker?

kpah k-poh said...

baru je ganti dek astro..rosaklah pulak...tunggu apply sampai 2 minggu baru dpt..dah siap pasang yg baru..kenalah rm50..

Let's have a break!