Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Tuesday, March 15, 2011

Dia anak Johor.

Cuba scroll down dan tengok gambar tu.Kenal tak jejaka kacak berwajah Melayu tu?
-
-
-
-
-
-
-
Tak kenal?
Hish!Hish!Hish!
Tengok pulak gambar-gambar yang lain.
-
-
-
-
-
Pun samar-samar @ ingat-ingat lupa?
Tak patut!Tak patut!
Tengok gambar yang lain pulak.
-
-
-
-
-
Haaa.... baru kenal ye?Kalau tak kenal juga mungkin anda bukan warga Malaysia.PATI kot?

   Tujuan aku menunjukkan gambar-gambar Jalil Hamid yang aku pinjam daripada Cik Google tersebut adalah untuk menyatakan betapa aku bangga dengan bakat yang ada dalam dirinya.Sama ada menyanyi, melawak,berlakon atau mengacara, semua dapat dilaksanakan dengan jayanya.Aku amat kagum dengan bakatnya dalam lakonan terutama jika digandingkan dengan Rosyam Nor dan Fauziah Nawi.Suaranya juga amat merdu terutama jika menyanyikan lagu-lagu ghazal yang jadi kebanggaan anak Johor.Dan aku percaya, sebagai anak seni berdarah johor Jalil Hamid juga pandai menari.

13 comments:

khaifaiz said...

hahahah.. tgk muka dia pun dah buat aku ketawa.. teringat lawak2 yg pernah dibuatnya...

Mama Hanim said...

dia mmg berbakat kan..
Kerajaan Haramkan Botol Susu Bayi Polikarbonat 'Bisphenol A'

(Gambar) Saida AF6 Tetap Mahu Bercerai

padlie said...

Minat ngan Jalil Hamid ni.
Dia mempunyai kepelbagaian bakat...

Supermoon: Yang patut kita tahu

whitecappuccino said...

Suka lakonan dia

whitecappuccino said...

Suka lakonan dia

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Lawak dan muka dia memang selamba jer..Saya peminat Jalil Hamid gak.

AdiaLuze said...

Teringat lagu jawa yang Jalil Hamid nyanyi.. Lagu 'Hari ini dan semalam' versi jawa...Best...Hehehe..

P/S : Salam kenal...Terjun dari blog En.Ben dan terus follow cni tanpa paksa...Hehehe

Nurainaa Sofia Nurazizul said...

saye pun anak johor. hehe :)

toyolkiut said...

drama2 lakonan ia mmg best..

kpah k-poh said...

untung bagi orang2 yg berbakat ni...

bjay69 said...

memang best tengok lakonan jalil hamid dlm drama petang ahad lalu... siap nyanyi ghazal...

Scarlett O'Hara said...

To Khaifiz : Suka Jalil Hamid jugak eh?
p.s: Saya singgah umah awak jap lagi ye.Tq singgah.

Scarlett O'Hara said...

To Mama hanim: Bakat Jalil Hamid tu yang takde pada ramai pelakon lain.

Let's have a break!