Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, April 21, 2011

Blogging mesti pakai uniform dan naik bas!

   Aku yakin bukan aku seorang yang blogging dengan memakai uniform lengkap.Selain uniform, aku ( juga blogger-blogger lain) juga blogging dengan menaiki bas.Tanpa uniform dan bas aku yakin takde siapa pun dapat blogging.Tak kiralah blogger famous macam En.Ben Ashaari atau blogger cute comel macam Yuyu Zulaikha. Jangan tak percaya statement aku ni ye.Kalau tak percaya, maknanya kalian belum cukup ilmu menjadi seorang blogger.Tak percaya?Sila scroll down...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

URL = Uniform Resource Locator
[ a website address ]

&

USB = Universal Serial Bus 
[ A way of connecting equipment such as a mouse and printer to a computer using wires so that all the equipment can work together ]

( Betul tak apa aku kata?Takde uniform dan bus tu macam mana kita nak blogging kan?)

Contoh url

Contoh usb

Saya pun guna bas!

( Semua gambar dari album Cik  Google)

p.s: Ejaan uniform dalam BM ada 'r' tak?
[Banyak sangat cakap omputih, sampai confuse aku]

10 comments:

Belalang Hijau said...

hahaha

belalang pakai, belalang pakai :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

keh3....mmg pki lah uniform.itu dah pasti

toyolkiut said...

dlm bahasa melayu..
uniform tu baju seragam kot..
hehe..

wah cikgu..
betul jg ye..
ingat kn pe la td..

Jeely jelly said...

haha..saye pakai juge... :p

Budak Kampung said...

msti pakai punya=)hehe

MohdAzam said...

tak boleh bgtau, nanti kantoi curi tulang masa kerja...oopss...!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

br jer nak tempah uniform kat you td kekeke

Piasara said...

"baru tau..ishh..ketinggalan bas sungguh..ngeh3.."

Ayie said...

erk, teman guna wireless.. mouse wireless, printer wireless, keyboard wireless, monitor wireless.. Senang cite, suma pun wireless.. HAHAHAA

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

creative entry...!!

Let's have a break!