Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, May 20, 2011

Biskut tonjen vs Miss Fasha Macaroon


   Aikkk?Tiba-tiba rindu pada Cik Marie ni.Google punya google dapatlah gambar Cik Marie dari rumah mommylavender.Masa aku kecil dulu, Cik Marie inilah yang menjuarai carta biskut popular di kalangan kanak-kanak.Aku pun suka juga rasanya yang manis tu.Selain Cik Marie ni, diva-diva lain yang menduduki carta biskut-biskut pilihan adalah seperti berikut...

   .... biskut mayat.Kenapa dipanggil biskut mayat?Mungkin kerana biskut inilah yang dihidang kepada pelawat-pelawat selepas mayat dikebumikan.Cicah dengan kopi O... fuh!Mak mentua lalu pun tak nampak.


    Biskut (?) ini aku tak ingat apa namanya masa kecik-kecik dulu.Tapi memang popularlah.Rasanya manis dan baunya wangi.Ada perisa strawberi, coklat dan pandan.Zaman sekarang orang panggil wafer kot?


    Yang ini adik-beradik biskut mayat tapi ada gula.Popular juga dulu.

Akhir sekali yang aku sukaaaaaa sangat adalah biskut tonjen.Tak taulah apa nama dia tapi rupa dia sebiji macam gambar cupcake kat bawah tu!
Scroll down, please....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


(Sila klik gambar untuk ke rumah Cik Wahida Idris.Kat rumah dialah ada cup cake yang macam biskut tonjen ni)


p.s: Hebat tak diva-diva zaman dulu?
Tapi taklah seseksi Fasha Sandha kat bawah tu...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Miss Fasha Macaroon...






10 comments:

senyumSOYA said...

suka biskut tonjen ni tapi ska y aising dy ja.. biskut buang..hehehh~

mama ainnurzariff said...

rindu nye ngan biskut zaman kecik2 dulu..since dok cni lagik la susah nak jumpa biskut jenama mesia..hukhuk..

drzira said...

u make me feel hungry.........................................................................................................

rara pinkmafia said...

rara kalo mkn biskut tonjen tu mkn gula dye je.yg biskut campak rate2.hehehe

Munirah said...

haha..tbe2 tringat dulu slalu mkn biskut tonjen

Scarlett O'Hara said...

To senyumSoya.
samalah kita.Makan icing tu je.Berebut nak warna pink.Lepas tu biskut dia buang. :D

Scarlett O'Hara said...

To Mama Ainnurzariff : Bila balik Malaysia nanti, cari le banyak2. =)

Scarlett O'Hara said...

To drZira:
Bukan niatku untuk membuatmu lapar..Hehehe!

Scarlett O'Hara said...

To rara pinkmafia:
tak baik kan kita membazir?

Scarlett O'Hara said...

To Munirah: Munirah panggil biskut tonjen jugak ke?

Let's have a break!