Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, July 22, 2011

Segmen :Puasa dah dekat ni...


Nak join segmen ni jugak!

1.Banner dan link (Done)

2.Cerita puasa zaman budak-budaklah best.

      Ceritanya begini.... Masa aku budak-budak dulu, aku memang rajin sangat berpuasa.Sampaikan ke minggu terakhir aku masih lagi taat berpuasaTapi godaan mendatang semasa emak buat kuih.Emak biasanya suruh aku tolong letak hirisan ceri pada kuih.Biasanya kuih dahlia.Mula-mula tu ok je tapi bila aroma kuih yang lazat tu mula menusuk hidung, aku pun dah tak boleh tahan.Bila emak tak nampak je aku pun apa lagi, plup!Aku campak kuih bunga cantik tu ke mulut cepat-cepat.Tapi emak macam David Copperfield pulak.Mata tengok acuan kuih yang emak pegang tapi emak tau aku curi-curi makan.Apa lagi, lebam le peha aku emak cubit.Hari tu time berbuka, aku duduk sorang-sorang kat hujung dapur sebab emak denda tak boleh makan saing-saing dengan orang berbuka.Tapi sekejap ajelah sebab lepas tu ayah kesian dan panggil aku makan... Hehehe!

3.Publish entry ni dan linkkan :Jap lagi aku buat.

4.Tarikh tutup:24/7/11 :Sempat na aku nak join..

[Ok dah siap]

9 comments:

Mrs.Yie said...

wah..sungguh tak sangka saya tuan blog ni sudi support segmen pertama saya tu..time kasih banyak.. :) hehe..nakal jugak ye masa budak2 dulu..sama la kita ni ha..hikhik :)

rara pinkmafia said...

aroma kueh raya mmg menusuk jiwa.mmg tak menahan.hai2,lame tak dtg belog rara,majuk eh.

kpah k-poh said...

ooooo..baru ler tahu..perangai macam ni yaaaa....

Puan Kutu said...

amboi nakal ekk,sy dulu waktu kecik baik tau.haha..kwn ajak mkn jambu,sy pun mkn pasal lupa sy lupa sy puasa.bila teringat mampus sy maki kwn sy tu,pastu sy nangis..bila ingat2 lawak pulak..hehe

dyanie said...

kantoiii suda..ahhaha

kueh bakar said...

sila join kontest...

masa budak kita pikir kita tahu...tapi org tualah yg lebih tahu..

Piasara said...

"rajin puasa konon,tapi curi2 makan..hehehe.."

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. memang patut pon kena cubit.. kecik2 lagi dah pandai nak menipu ek... hahaha

PeRmAtA bIrU said...

hahhaha.. kalau buat kuih raya selalunya kuih yang hangit pon rasa sedap.. hahha... adoi... inikan ceri yang merah tukan??? lagi menarik.. huhuhu..kenangan2..

Let's have a break!