Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, October 3, 2011

Cantik aku pakai dress..

   Lepas tamat PMR, tinggal satu je kelas aku kena fokus, 4SK1. Aku kena buat yang terbaik untuk final exam dia orang. Lepas tu, adalah sikit masa aku nak buat balik hobi yang tertinggal.Pertama sekali aku nak siapkan cross stitch aku yang dah berapa lama entah terbengkalai.Lepas tu aku nak siapkan baju...

   Cakap tentang baju, selain baju formal untuk mengajar, biasanya baju kurung sebab aku segan pakai kebaya di sekolah ( walau pun Abang Gedek kata dia suka perempuan pakai kebaya),aku teringin nak pakai dress style orang putih zaman dulu-dulu, tahun 1950an.Bukan pakai ke mana, pakai dalam rumah je.Nampak macam cantik je.Harap-harap jadilah ye.

Aku berkenan baju kembang-kembang ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ni pilihan terbaik.Kain jenis cotton dah tu aku ubahlah sikit tambah lengan.
Taklah seksi sangat.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Yang ni pun cantik...



-
-
-
-
-
-
-
Tak pun, yang ni...
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-




Tapi sebelum tu, aku kena siapkan material untuk kelas Phonetics 
atas permintaan anak-anak Form 3 selepas PMR nanti.


6 comments:

azam said...

nice pick...cantik

KC@ella said...

Pastu buatkan dress utk KC sekali eh. Hihihi

grOundnUt said...

Hallamak...semuanya cantik!^^

IBU GEBU said...

cantik nombor kita 2078...

kpah k-poh said...

tak pe scarr..nanti dress tu kpah letak kat muzium negara...heee..

Cik Nyna said...

i love vintage too .
wahh cikgu pakai vintage pi sekolah, terpegun anak murid tengok ;p

Let's have a break!