Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, October 21, 2011

Perlukah bertukar ke shoutmix?

   Biasanya bila blogwalking, aku mesti cari chatbox atau shoutmix.Kalau tak jumpa, cepat je jari nak 'x'.Tapi, aku pelik sungguh.Bila aku masuk blog blogger sorang ni, mesti aku baca entry dia sampai habis.( Kecuali yang bersiri macam cerpen tu.Sebab aku tak cukup masa) Aku pelik sebab bila masuk blog blogger ni, aku tak pulak tercari-cari chatbox atau shoutmix.Relex je tanpa paksaan aku beri komen.Rasa-rasalah, setiap entry yang aku baca, mesti aku komen.Entah-entah, blogger ni rasa menyibuk je asyik muka aku je yang komen.

   Tapi bila masuk blog lain terutama yang tak biasa aku singgah, aku mesti cari chatbox atau shoutmix dulu kemudian baru aku baca entry.Dan sebenarnya aku tak berapa suka shoutmix yang main chak-chak.Walau pun cantik, tapi kadang kala mengganggu.Masa awal-awal blogging, aku tak perasan yang chatbox dengan shoutmix tu sebenarnya kembar tak seiras.Aku ingat sama je.Tapi lama-lama aku perasan yang dua beradik tu kembar lain-lain.Jadi, weekend ni aku cadang nak tukar chatbox aku ke shoutmix.Maklumlah, chatbox aku tu dah lama sangat berkhidmat untuk aku.Jadi beri peluang adik dia shoutmix pulak beri khidmat.Tapi ,aku tak naklah yang main chak-chak.



Kakak sulung, si chatbox


Adik dia, si shoutmix.

p/s:Tapi perlukah aku tukar chatbox dengan shoutmix?
Apa pendapat anda?

7 comments:

fieda said...

shoutmix lagi ok dari chatbox..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam sis.perlu tukar atau tak ikut kehendak hati.janji sis hepi sudah.kalau LM skrg ni mmg tak kisah cari sb atau shoutmix.baca dan komen je.tp kat blog LM dulu pernah buang shoutmix,mereka sampai ada yg antar surat suh letak semula, so kena letak.klu LM nak saper atau tegur2 mereka pun cuma yg shoutmix biasanya, sbb chat box kena taip url.mls taip..hehe

mohd sasuke said...

change for much convenient to ur readers to drop any words...shoutmix is better..=)

Saiazuan said...

dlu pki shoutmix.. tp remove sbb rmi komen blog berat sgt.. :)

EmpayarUtama said...

Ntah. Aku letak shoutmix sebab aku jumpa tu dulu. Macam senang je guna shoutmix takyah taip tiap kali berkunjung ke blog onglen.

syahirooAhmad said...

betul..lagi ringan.. :)

kpah k-poh said...

apa kata guna yg besar mcm kpah...jelas..teguh...dan peramah..!!!!

Let's have a break!