Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, November 25, 2011

Ingat nak buat family planning. Terbanyak pulak!

“Jika prosedur dilakukan dengan baik, bagaimana ia boleh berlaku?”

Cuba baca soalan di atas.
Bayangkan situasi yang diberi.

1.Tersilap beri anugerah seperti kes Yuna
Rasa geram macam nak tumbuk-tumbuk muka panel yang buat kesilapan tak cerdik tu.

2.Tersilap beri markah time menanda kertas exam
Kesilapan ni besar tapi masih boleh diperbetulkan.Kira ok walau pun rasa nak tarik-tarik telinga cikgu yang buat silap tu.

3.Tersilap beri kucing makan
Paling kuat pun kucing tu tak berhenti pergi tandas.Kes ni tak payah tarik telinga orang yang tersilap.

4.Tersilap gugurkan kandungan
Ha... yang ni aku rasa macam nak tunjal-tunjal doktor yang tak berapa bijak tu.
Ingat anak ayam, boleh silap-silap salah gugur!
Kalau aku jadi perempuan yang mengandung tu, trauma seumur hidup.
Kematian kucing pun aku sedih bertahun-tahun, inikan pulak kes anak dalam rahim terbunuh semata-mata kerana tersilap teknik.
Kejadian berlaku di Melbourne, Australia.

Berita penuh, baca di myMetro




Mak kucing A kata: Ala, tersilaplah.Ingat nak buat family planning.
Terbanyak pulak!




Mak kucing B kata : Haah.Sama pulak kita.Saya pun!


Gambar : Credit to Cik Google

5 comments:

LaLa said...

bnyk nye kucin =D

whitecappuccino said...

hahaha..sama la ngan akak..bab2 kucing mati ni sensitip amat..sedih tak tau nak describe..tengok gambar kucing pun nangis!

ORLANDO AHMAD said...

gua bela kucing jantan je, jadi xde la bertambah cucu keh3

CikGu Ma said...

suka tengok kucing tapi tak suka bela...=)

jom baca =_~
sambutan sekadar adat atau penghayatan???

kpah k-poh said...

kesilapan kadang2 boleh dimaafkan..kdg2 tak masuk akal utk dimaafkan....Hmmmm

Let's have a break!