Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, May 31, 2012

Hukum bela hamster.Wajib dibunuh?

Ni hadiah Hari Guru aku.

   Hari Guru yang lepas aku terima hadiah seekor hamster dengan kandangnya sekali.Seronoklah sebab aku baru je berangan nak beli hamster.Pagi ni, aku baca di Utusan Malaysia ada pulak wujud komuniti Marmut Cute yang mengumpulkan peminat atau pemelihara hamster, tikus belanda dan yang seumpamanya.Tapi, baru je sekejap tadi aku terjumpa satu blog iaitu Al-Muwahhiddun yang menyatakan bahawa kita wajib membunuh hamster.Aku keliru sebab hamster ni bukanlah macam tikus perosak yang busuk tu.Tolong beri aku pendapat.Untuk lebih maklumat, aku beri link yang dimaksudkan. 

-
-
-
-
-
-
-

Didi, hamster aku suka buat aksi comel macam ni.

7 comments:

LydSunshine said...

Apsal plak kena bunuh? Sian plak haiwan tu. Hukum tu wajib plak tu. kalau tak buat berdosa. Erm...

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Kesian pulak nak membunuh..huhu..
Dulu pernah bela hamster, tapi bila nampak ulat kecil2 masa nak buang najis dia, terus fobia. Nasib baik dia dah mati sendiri..

Scarlett O'Hara said...

Ulat?Alamak!Ni yang risau nak bela ni.

Anonymous said...

ewww pasal apa pulak nak dibunuh! kalau bende tu boleh makan mcm lembu,ayam,itik boleh lah

anna said...

jangan berburuk sangka terhadap agama kita.hamster xperlu bunuh sbb xmemudaratkan.yg perlu bunuh adalah tikus perosak sahaja.jangan pergi bunuh hamster tu sbb xkaji betul2.nnti xpasal2 dpt dosa lain plak

anna said...

tak perlu bunuh.ust azhar idrus da ckp

anna said...

jangan berburuk sangka terhadap agama kita.hamster xperlu bunuh sbb xmemudaratkan.yg perlu bunuh adalah tikus perosak sahaja.jangan pergi bunuh hamster tu sbb xkaji betul2.nnti xpasal2 dpt dosa lain plak

Let's have a break!