Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, May 6, 2012

Tanda-tanda anda blogger tegar.

   Aku perasan beberapa tanda yang seseorang blogger itu boleh dikategorikan sebagai blogger tegar.Antaranya ialah :

1.Bila masuk blog orang lain, tengok gambar follower, ramai follower yang kita tau siapa dengan hanya melihat gambar.Sebab tu adik-adik yang baru nak kenal dunia blogger jangan suka sangat tukar-tukar gambar.Tetap pada yang satu dan ada identiti supaya senang blogger lain cam.

2.Tengok header je dah tau tu blog siapa.Kalau blogger tu tukar header pun kita boleh cam.Tu tanda kita blogger tegar le tu.

3.Asyik kerja nak up date blog je.Tak kiralah entry tu berkualiti ke tak.Janji update.Tabiat ni aku kurang setuju sebab tak salah nak up date 10 minit sekali ke seminit sekali asalkan jaga kualiti entry.

4.Lebih suka memerap di rumah mengadap blog daripada keluar walau pun time cuti.Ni akulah.Orang lain aku tak pasti.Aku rasa malas sangat nak merayap walau pun time cuti.

5.Sentiasa ambil berat tentang ranking.Tak kiralah Alexa ranking atau Google Pagerank.Bila jatuh je ranking, rasa macam putus cinta pulak.Frust!

Tanda-tanda lain, jika anda mengidap penyakit berikut, anda adalah blogger tegar.Sila rujuk di SINI dan SINIuntuk jenis-jenis penyakit.



Macam mana?Tegar tak anda?

7 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

eh...tegarkh diriku?hehe. No.1 & 2, ader la jugak, :-)

Faizul Osman said...

tak lah tegar sngt.. huhu..

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/05/pandang-bulan.html

Kazen said...

ok kelima2 tu ad pada sy ...hahaha tp update shari sekali je laa :)

Entri terkini Kazen >>> "Segmen: Kau Blogger Ku Blogger"

Telor Power said...

owh...begitu rupanya. nasib aku tak tesenarai dalam ciri-ciri blogger tegar.

Che Rosliza Che mat said...

cik rose tak tegar sangat hehehe...ikut mood...bab kata FL time gembira baru sedap tulis blog....

Kira Kekuri said...

ohh lepas baca tuh, nmpaknya sya belum cukup tegar. hehe

pipoq said...

'aiman tak kesah'..hehehe..

apa yang penting, perkongsian je..

Let's have a break!