Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, June 14, 2012

Tak salah jadi Mr.Mama tapi....

    Sejak akhir-akhir ni, aku dapati blogger Ben Ashaari, banyak menulis entry tentang family.Termasuklah kisah tentang Mr.Mama aka Househusband.Sebagai respon, bagi aku langsung tak salah seorang lelaki tu mengambil alih tugas seorang isteri dengan mengasuh anak dan membuat kerja-kerja rumah.Dalam islam pun aku rasa tak salah.Apatah lagi jika si suami yang tak bekerja tu sebenarnya punya pendapatan dengan bekerja di rumah.Cuma, zaman sekarang ni, aku dapati ramai suami yang cuba menjadi Mr.Mama tapi dek memang perangai lelaki yang tak boleh nak bertolak ansur, akhirnya bukan gelaran Mr.Mama yang sesuai tapi Mr.Mamama.....malas! Kalau boleh mandi pun suruh isteri mandikan tapi ada hati nak duduk rumah goyang kaki.Spesis macam nilah yang patut digantung hidup-hidup!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Mr. Mamama meow!!!!


4 comments:

Al Kisah said...

amboi2.. like2 ye cakap cam tu

alkisah bukanlah mr. mama, tapi alkisah tolong my wife time dia kerja.

alkisah ada kerjaya sendiri

disebabkan alkisah kerja shift.

so time cuti alkisah tolong my wife buat kerja rumah..

Che Rosliza Che mat said...

hahaha...betul tue..

Makbed said...

hehhe... Mr Mama sgt cool. Tapi kalau dia dok uamh tido je tak menyumbang pape, bek takyah. Stakat menyumbang 'benih', lagi la takyah.

deno said...

Org moden ramai jadik Mr Mama ni kan akak? :)

Let's have a break!