Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, July 2, 2012

Apa hukum beli Quran secara online?

    Baru je menjenguk blog Ben dan Ben cerita tentang Al Quran cantik untuk perempuan.Memang cantik tapi aku musykil sikit tentang hukumnya.Maklumlah, bila beli secara online, tentulah Quran tu akan dipos.Bila dipos, boleh ke kita label yang parcel tu adalah Quran supaya ia dijaga dan dihormati.Kalau kita tak label, dah tu semasa penghantaran, Quran tu tercampak ke sana sini, berdosa tak kita?Tolong jawabkan ye sebab aku teringin nak beli Quran cantik tu!Sesiapa nak beli, boleh survey di blog Ben atau terus singgah ke SINI.

-
-
-
-
-
-
-
Photo: Closing date for PRE ORDER and payment will be on Tuesday, 10th JULY 2012 at 12 pm. Orders without payment will not be proceeded. To order, send in your emails to ummahsentral@gmail.com OR PM/MESSAGE Ummah Sentral :)







Photo


Cantik kan?
Credit to Ummah Sentral

6 comments:

delarocha said...

sedang menunggu jawapannya

deno said...

quran ni sangat cantik! :)

hana said...

cantik la...
semoga kite sma2 jdkn amalan ye mmbace Quran..
=D

Anonymous said...

lawanye...nk jgk...semgt nk bce quran cmni..

Nutrisihat Alami said...

Sy pun berminat nk beli al-Quran yg cantik mcm tu...tp tertanya2 hukum megepos al-Quran, pas dibelek2 & bertnya dgn pakcik google2, akhirnya terjumpa jwpannya...hopefully dpt membantu

Hukum pos al-Quran - baca link di bwh

http://shoutussunnah.com/ilmu/umum/hukum-pos-al-qurantafsir-al-quran/

*minta org yg mengepos utk ikut cara begini

Scarlett O'Hara said...

Terima kasih share pendapat ttg hukum tu.

Let's have a break!