Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, October 4, 2012

Yang terbaik untuknya

   Hari ni aku berbual dengan seseorang.Dia pernah menjadi mentor aku.Orangnya lebih berusia dariku tapi masih cantik.Selama aku kenal dia, aku selalu melihat kebahagiaannya bersama suami dan anak-anak.Bak pinang dibelah dua, begitulah gambaran aku buat dia dan suami.Very loving couple.Dua-dua cantik dan kacak.Aku selalu cemburu diam-diam.Kalaulah aku sebertuah dia...

   Namun perbualan hari ini menyedarkan aku bahwa kebahagiaan yang ku lihat, hanyalah palsu semata-mata.Rupa-rupanya, dia dan suami tidaklah se'loving' yang aku bayangkan.Tak pernah aku bayangkan yang dia mengalami mental trauma yang teruk sehingga terpaksa mendapatkan rawatan di Hospital Permai, disebabkan oleh si suami yang selama ini ku sangkakan sangat penyayang.Betullah kata orang, apa yang kita nampak, tak semestinya menggambarkan apa yang sebenarnya.Walau apa pun, aku doakan yang terbaik buatnya.
-
-
-
-
-
-
-
-
-

2 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

msti awkward giler bile tau kebenarannya,,, moga beliau dirahmati ALLAH selalu,, amiin,,

akak comot said...

moga dia menemui sinar bahagia kan sis? hrp dia tabah lalui dugaan Allah ni

Let's have a break!