Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, November 21, 2012

110 cawangan McDonald ditutup.

   Berikut adalah berita yang aku dapat dari Facebook.Cuba beritahu aku, betul ke tidak?Bukan apa, banyak sangat 'berita' di Facebook.Kena hati-hati nak percaya.Manalah tau propaganda je. 


110 cawangan McDonald's Jepun ditutup.
McDonald's menutup 110 cawangan di Jepun kerana jualan merudum.
Rangkaian restoran makanan segera terbesar dunia McDonald's hari ini mengumumkan penutupan 110 cawangan restoran mereka di Jepun. Owhh!! Jepun sudah! Malaysia pulak bila lagi?



   Kalau berita ni betul, memang bagus sangatlah kita berhenti makan 'begek' dan adik-beradiknya tu.Bukan ada khasiat pun!Menghabiskan duit adalah.Lagi pun, kalau setakat nak makan fast food, makan tempe goreng lagi 'fast.Boleh jadi awet muda lagi.Jadi, apa kata kita ikut jejak Jepun tu.Ada berani? 




Marah nampak?

    

0 comments:

Let's have a break!