Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Tuesday, November 6, 2012

Kau kata aku ketam?Cis!

   Aku rasa sedihlah sebab ada mesej kat komen dari sape entah yang malu tunjuk muka, kata aku online time mengajar!Buktinya, kata dia, entry aku published time mengajar; 9 pagi, 10 pagi, 11 pagi dan sebagainya.Cukup-cukup kutuk aku kata aku makan gaji buta!Mula-mula aku rasa marah sebab time mengajar jangankan nak blogging, nak makan pun tak sempat tau!Lagi pun aku manalah ada gajet canggih nak update selalu.Ni pun nasib baik ada 'anak dara Lenovo' aku yang dah masuk umur 4 tahun ni.Kata konon aku ketam ajar anak jaga disiplin sedangkan aku pun tak de disiplin.Sedih tau!

   Betul, mula-mula aku nak marah.Tapi bila fikirkan balik,aku rasa kesian pada 'sape entah 'tu sebab dia tak faham langsung tentang blogging.Memanglah kadang-kadang, dalam sehari, sampai berbelas entry aku update tapi kebanyakannya tu scheduled post!Kalau dia 'sape entah' tu tak faham apa itu 'scheduled post' datanglah jumpa aku, boleh aku buat personal teaching about blogging khas untuk dia sorang.tapi tolonglah, jangan kutuk ikut sedap jari menaip je!

   Ha... esok hari rabu.Tengok berapa banyak aku nak update tapi selagi aku tak balik rumah, semua tu entry scheduled post je.Kalau tak percaya, jemput datang sekolah dan sila tengok sendiri.Tak baik kata aku ketam tau!

-
-
-
-
-
-
-
Grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!

4 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Ishhhh kenapalah ada yang sanggup kata macam tu sekali.. Arwah bapa saya juga merupakan guru selama 30 tahun dan saya tahu betapa sibuknya seorang guru itu mana mungkin nak online semasa mengajar..sedangkan cuti sekolah yang panjang pun para guru masih berhempas pulas menjalankan tugas.. Banyakkan bersabar ye .. Saya faham perasaan scarlett..

a i m z said...

nak gelak kat dia yang entah siapa tuh...HAHAHAHA..
sebab sy pon selalu schedule jugak..kan3..xkacau time stdy pon..

deno said...

sabar kak... marah benar akak ni.. deno rasa dia yang sape entah tu.. tak fhm blogging.. kan kita boleh simpan entry awal2 then ada auto publish.. vangang betul la "entah siapa" tu... jgn dilayan kak..

the malay male said...

Sabar, mereka tak faham

Let's have a break!