Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, November 14, 2012

Mintak maaf!Aku tak boleh...

   Selepas hanya merasa kuahnya, tepat jam 3 petang, ( selepas delay tahan perut lapar, takut nak makan) aku pun trylah makan Cik Lut tu.Dulu, first time makan, jamah seketul je.Tak ingatlah pulak rasanya macam mana.Rupa-rupanya isi Cik Lut ni isinya kenyal bukan main?Atau pun mungkin masak kena lama?

   Tapi, mintak maaflah banyak-banyak!Bukan nak kata aku ni orang bandar ke apa,tapi memang bukan taste aku.Sedap tu memanglah sedap tapi asyik terbayang je kembar dia iaitu si ular!Tu yang tak berapa selera nak makan tu.Lain kali, kalau balik Terengganu, aku nak try makan lagi.Tengok ok ke tak tekak aku terima sebab first time makan dulu, Cik Lut masak sup, macam sedaplah pulak!

-
-
-
-
-
-

Walau pun rupa belut masak Phak Phet ni macam masak lemak kuning je,
tapi, tekak aku tak boleh terimalah.

-
-
-
-
-
-

Bukan setakat terbayang rupa ni, tapi...

-
-
-
-
-
-

rupa yang ni jugak!
Abih, camno?

3 comments:

#ciksuzlin said...

(>_____<) saya pegang pun takut, apetah lg nk makan.

aizamia3 said...

nak pulak kalau sendiri masak.. pergh... memang kembang membangler tekak jadinya.. ;)

tapi kalau nak suruh makan, sila pastikan jangan bagitau itu sup apa sehingga habis dimakan.. hahaha..

azie namico said...

perghhh ! seram eh ! siapa yg masak belut tu memang teror lah kan...

dekat korea byk makanan belut nie..

Let's have a break!