Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, July 7, 2013

Bizarre juga aku.

   Aku suka tengok ANDREW ZIMMERN dalam BIZARRE FOOD.Segala macam benda dia makan.Aku tengok pun selera je.Teringin nak try tapi yang halal je lah.Antara BIZARRE FOOD yang aku dah try adalah .............................



Telur penyu antara bizarre food favourite aku.
Tak lengkap ke Terengganu kalau tak rasa telur penyu.



Ini pun aku akan cari di Terengganu.
Sup perut atau sebenarnya sup usus.



Semasa di Terengganu, aku try sup belut tapi yang ni style siam, belut phak phet.



Siapa pernah makan seafood ni?
Ni orang Jawa kata siput berongan.Kadang-kadang ada dijual di pasar malam.
Rasanya boleh tahan sedap.



Ini bizarre sikit-sikit je, itik kampung @ itik serati.
Boleh tahan mahal.2 ekor RM90.
Tapi, famili aku pun tak berapa nak makan!
Sedap dibuat rendang.



Tau tak yang ni apa?
Bizarre sangat iaitu 'buah itik'.
Hehehehe.Sedap macam otak.



Ok.Last nak share adalah jeruk kulit cempedak.
Yang ni aku try buat tapi tak berapa kena selera.
Buat ulam je, kata mak.


Bizarre food  lain ada lagi tapi nantilah aku share.
Selamat menjamu selera!

7 comments:

luqman zakaria said...

antara byk2 tuh..satu je sy mkn..perut tuh..yg lain..huhu...xmkn..memang bizzare!hehe

krole said...

lama tak mam telur pnyu...kat sabah ni ssh dah nak dpt~

keli menari said...

xpenah try telur tu..teringin jugak

P#eoniX said...

x gheti nak makan mende camtuh!!hehehh...

Biasarre said...

Tak bizarre pun...biasarre food,selalu makan.. klu pi sana..hehehe..

BUNDA a.k.a KN said...

sate perut biasa makan...sup perut belum pernah..

| mady o`lala | said...

`omg teacher , i love siput berongan . teringat dulu masa tanjung langsat belum jadi kawasan industri macam sekarang , selalu ikut mak ayah pergi bakau cari siput .

Let's have a break!