Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, August 4, 2013

Scarlett yang power.Hahaha!

   Pagi-pagi buta lepas subuh, aku online sekejap.Lepas update blog, aku merayap ke Facebook.Saja nak share gambar etc mana yang aku berkenan.Tiba-tiba, ada orang add aku.Aku pun approve jelah.Tak sampai seminit, 'orang tu' hantar mesej.Ada ke patut dia add sebab tengok profile picture aku!Dia kata aku lawa!Hahahaha!!!!Dia kata lagi, dah jarang nak jumpa perempuan yang nampak cantik, natural beauty macam dulu-dulu.Aku rasa nak gelak lagi.Kemudian, dia tanya, berapa umur aku masa ambik gambar tu. Aikk??? Rupa-rupanya dia ingat gambar profile picture tu betul-betul gambar aku!Hampeh betul! Nama je Mat Salleh tapi gambar Scarlett O'Hara pun dia tak kenal.Rupa-rupanya, aku yang makan nasi ni lebih tau pasal Scarlett O'Hara  dan Gone With The Wind dari Mat Salleh totok tu.Semuanya sebab apa?Sebab aku suka membaca.Cari ilmu.... dan sebab English aku power.Hahahaha!!!


My Photo

   Jangan marah aku sebab guna gambar ni ye.Adalah kenangan mengusik jiwa yang tak dapat dilupakan.Lagi pun aku suka sangat novel Gone With The Wind.Tapi, gambar je mat salleh, aku taklah mat salleh walau pun aku tak suka sambal belacan.

2 comments:

Kak Tie said...

hihi..kena hati2 ..akak pun pernah terkena tapi bila kita tgk balik profile FB dia..mak oi...semua rakan2 dia perempuan..cantik2 lak tu..bimbang ada maksud tersirat disebaliknya

the malay male said...

saja nak mengurat la tu

Let's have a break!