Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, October 28, 2013

MC hilang?

   Setelah berapa hari entah aku mc, hari ni aku ke sekolah.Bila nak punch in, aku tengok punch card aku tak de.Cuak kejap.Rupa-rupa ada dengan staff office.Dia orang nak kira berapa hari aku mc.Bila aku tengok balik, ada beberapa helai mc yang tak de.Ghaib entah ke mana.Salah aku juga kerana tak fotostat untuk simpanan peribadi.Takkan nak mintak balik di  klinik.Bila kira balik ada beberapa hari yang tak de mc.Salah aku ke?Rasanya aku ambik mc untuk semua hari yang aku tak datang.Nasib baik ada lagi Cuti Rehat Khas yang berbaki.Bolehlah cover. Kalau tak, alamat mc tak bergajilah aku.

   Oh ya!Rasa seronok bila mengajar balik hari ni.Sakit pun jadi hilang.Ubat?Pagi ni aku langsung tak makan.Tawakkal je lah.Kalau aku makan, macam mana nak mengajar?zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz memanjang.tak pelah.Tahun ni aku tak dapat all out untuk anak-anak murid aku SPM.Tahun depan aku all out balik.Aku pun bukan robot.Otak kata tak penat tapi badan aku kata penat.Apa nak buat.

    Tapi, bila dah ke sekolah ni, macam-macam benda aku kena settle.Itu pun dah berlambak benda yang aku ketinggalan.Nak buat macam mana?Redha ajelah.Aku pasrah.... Cewah!!!!!!!!
(Mood mesti happy kalau nak sihat.Kalau tak, asyik fikir sakit je, rambut pun asyik gugur.Nampak tua sangat pulak aku nanti.)

2 comments:

Shark Kay said...

selamat kembali ke sekolah cikgu:)

syaafi sushi said...

waahhh.. akk pung x makan ubat ke... sama lah dengan fiza.. Fiza mmg x mkn ubat.. bukan degil.. tp fiza rasa, ubat tu dadah.. x elok untuk badan.. Fiza minum madu untuk hilangkan batuk.. insyaAllah berkesan.. =)

Let's have a break!