Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, August 20, 2014

Mika minta tolong!Tolong mak!

   Begitu pantas masa berlari.Baru je nak bermanja-manja dengan anak-anak cing tersayang, malam dah merangkak semakin larut.Rupa-rupanya dah lebih 12.30 malam!Nasib baik tak kena kacau dengan Cik Pon dok manja-manja dengan anak-anak cing aku di luar.Dan nasib baik jiran-jiran aku sporting sebab aku selalu jadi burung hantu tidur lewat-lewat.

   Setelah sedar malam semakin jauh meninggalkan aku bertemankan kik kik gelak anak dara aku berdua di ruang tamu kerana menonton Running Man, (entah apa yang lucunya entah!), aku baru mengorak langkah mengejut Cik Lenovo ungu aku, ajak dating up date blog.Tapi, macam selalu, Cik Lenovo aku merajuk manjang.Bila agaknya aku nak hantar ke kedai.Tapi, niat nak up date blog, kena teruskan.

   Lalu aku pun segera kejutkan Encik Lenovo Hitam aku yang baru 2 bulan aku ajak tinggal bersama.Hampeh!Walau pun laju, tapi entah kenapa tak de chemistry antara kami.Aku ingat nak transform Encik lenovo jadi Cik Lenovo.Aku nak tampal something glittering warna purple kat badan dia.Baru ada chemistry agaknya.Lalu, buat sementara, aku minta khidmat Encik ke cik (? Aku pun confuse) Compact Presario yang lahir tahun 2009 milik anak dara aku.Nasib baik masih lagi gagah walau pun terkadang agak ting tong sedikit.Hehehe!

   Apa yang penting?Kerjaaasama!Eh!Salah!Apa yang penting, tetap update blog!Opps!Kena stop dulu ni.Anak aku Si Mika menangis di luar.Minta tolong apa entah tu.Aku syak badan dia gatal sebab rupa-rupanya kutu di badan si Endo budak gelandangan yang aku ambik jadi anak angkat, dah berpindah ke badan anak-anak cing aku yang lain.Alahai!kena bawa jumpa Puan Vet le jawabnya.Tapi, hujung bulanlah pulak.Takkan aku nak tunggu RM3k yang aku bakal terima hasil lulus Cambridge Placement Test hari tu?*Wink!Wink* TUNGGU MIKA!MAK DATANG NI!!!


Mika dan adik-adik bersama ibunya.

0 comments:

Let's have a break!