Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, October 1, 2014

Eli Davide orang kampung.

   Ehem!Ehem!Nama saya ELI DAVIDE.Saya orang kampung je.Tapi, saya pun handsome tau!Sebab tu saya ramai peminat.Kakak-kakak saya pun saaayang sangat kat saya.Walau pun dia lebihkan adik saya si Kasmir yang ada CP tu.Tapi tak kisahlah asalkan bahagia.Oh!Emak saya pun sayang sangat kat saya.Tu yang kadang-kadang saya bawak balik hadiah untuk emak.Nasib baik emak saya jenis tak penggeli.Apa pun yang saya bawak, dia relax je.Tapi, kalau Kak Wa saya, saya bawak lipas, lintang-pukang dia lari walau pun lipas tu sama besar dengan jari dia je.Hahahaha!Sebab tu saya suka usik kak Wa.Kak Adik saya, orangnya cool.Jenis tak kisah sangat.(Cuma kisah jerawat kat pipi dia je)

   Saya bersyukur hidup dengan emak dan kakak-kakak saya.Hari-hari perut kenyang.Emak tak beri saya makan benda kotor.Emak beli sekali 8 kilo di kedai.Baik punya.Tu yang saya makin sihat ni.Berkilau badan saya tanda sihat.Bila saya sakit, cepat-cepat emak beri ubat.Saya pernah gigit tangan emak sebab emak paksa saya makan ubat cacing.Maaf ye emak.Masa tu saya tak tau ubat cacing tu baik untuk saya.Maklumlah masih budak-budak.Kalau tak silap saya baru 3 bulan masa tu.Saya lahir pada 22 Januari 2014.Masih bujang trang tang tang.

   Hobi saya adalah berlari-lari di kaki emak saya semasa emak menanam pokok bunga ros.Bukan apa.Saya cemburu tengok emak bercakap dengan bunga ros.Peliklah emak saya tu.Tapi, lepas emak bercakap dengan bunga ros, eh, banyak pulak bunga yang kembang.Hebat emak saya, kan?Waktu emak berkebun, saya pernah kais cacing di tanah yang emak longgok.Saya beri pada emak.Selama ni emak cool je tak kira apa pun saya beri.Tapi, rupa-rupanya emak takut sangat pada cacing!Hahaha!Saya ketawa golek-golek tengok emak.Maaf ek mak.

   Hari raya haji ni, kak Wa balik.Dah 2 minggu kak Wa saya jadi editor di Kuala Lumpur.Saya tak tau editor tu apa tapi saya tau kak Wa tentu suka sangat.Sebelum tu puas emak pujuk dia jadi teacher tapi dia tak nak.Kesian tengok emak.Kadang-kadang, orang lain dah tidur tapi emak masih lagi mengadap laptop siapkan kerja sekolah.Sampai jadi mata panda mata emak sebab selalu jaga malam.Tu belum kira nak menyemak buku anak-anak murid emak yang kadang-kadang macam roti kirai pun ada.Opps!
  
   Oklah.Saya tak nak ganggu emak.Emak nak buat lesson plan tu.Emak kalau buat kerja bukan boleh cincai-cincai.Mesti nak perfect je.Tu yang saya tak nak ganggu tu.Oh ya.Saya nak beritahu satu lagi hobi saya iaitu mengetuk pintu rumah sampai emak atau kakak benarkan saya masuk.Bukan apa, kalau dah lama tak masuk saya rasa rindu sangat kat emak dan kakak.Kadang-kadang saya cemburu sebab emak dan kakak asyik bawak masuk si Kasmir yang CP tu je ke dalam rumah.Tapi, bila fikirkan saya faham.Kasmir tu adik saya juga.Takkan emak nak pilih kasih.Kan?Sayang emak.Sayang kak Wa dan kak Adik.Bye!


Inilah wajah tampan saya.Cantik tak saya pose?

3 comments:

monalita mansor said...

Pandai dia bercerita...hihi

ctpayong said...

ensem! ensem! jom datangbrah aunty...ramai kawan kat sini.

Diana Rashid said...

Amboi..nama kemain..sajak la dengan gaya duduk nye tu,,hehehe

Let's have a break!