Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, November 8, 2014

Fiyya berenang...

   Assalamualaikum makcik-makcik dan pakcik-pakcik.Hari  ni Fiyya gi swimming!!!!Yeah!!!Fiyya gi swimming dengan papa dan pama.Kita orang gi Gambang Water Park.Papa kata di Kuantan.Entahlah.Fiyya pun tak pasti.Fiyya lahir di Kajang.Mama orang Kajang.Papa orang Pasir Gudang.Kalau di Pasir Gudang, bila Fiyya balik, semua orang nak dukung Fiyya.Seronok!Maklumlah, kan Fiyya cucu bongsu.Tapi nyai dah tak kuat dukung Fiyya.Nyai duduk di kerusi roda.

   Oh ya!Pasal berenang tu, mula-mula memang Fiyya takut.Fiyya tak biasa masuk dalam air.Tapi papa pakaikan float mmm.....apa ye.....ooo .... pelampung.Fiyya seronok pakai pelampung.Fiyya suka berenang.Yang kelakar sebab Fiyya macam orang lain juga kena pakai swimming suit.Mama pilih warna biru.Fiyya suka sangat.Pandai mama pilih.Bila papa hantar gambar Fiyya swimming di Whatsapp Anak Cucu Yai Nyai, semua orang seronok.Tapi Mak Cak kata takut tengok Fiyya.Relaxlah Mak Cak.Fiyya ok je.Cik Mi pun mula-mula macam takut.Hihihi!(Kalau Fiyya ni baby zaman dulu tentu tak de peluang nak swimming.Kan?)

   Oklah.Fiyya nak jalan-jalan dengan papa dan mama lepas swimming.Fiyya kena rehat dulu.Penat juga rupanya swimming ni.Lain kali Fiyya borak lagi dengan makck-makcik dan pakcik-pakcik ye!Tu pun kalau Cik Uji ada masa tolong tuliskan.Cik Uji kan sibuk memanjang.Hehehehe!Jumpa lagi semua, ya!Tata!!!! Meh Fiyya belanja gambar satu.Tapi opps!Seksi sikit tau!Jangan marah!


Comel tak Fiyya?

6 comments:

imm said...

salam, singgah blogwalking kat sini..

hahaha cute je pipi bambam nampak penuh dalma float tu..

Nor Nadia Syakila Jamal said...

Comel sangat !
Memang boya dia tu tergantung kepala macam tu ye?

Papaglamz said...

Assalamualaikum Fiyya.. Comel la.. Fiyya duduk Kuantan ke? Papaglamz asal johor tap duduk Kuantan. Kerja kat sini. Salam perkenalan yer.. Klu ad masa suh la mama n papa jenguk blog Papaglamz yer.

http://www.papaglamz.com/?m=1

aizamia3 said...

memang debomm dak Fiya ni.. gerak lak nengoknye..

Scarlett O'Hara said...

Waalaikum salam pakcik dan makcik.Fiyya tinggal di Ampang.Fiyya ikut Papa Mama gi Kuantan.Saja nak holiday.Nanti ada masa Fiyya ajak Papa Mama singgah blog pakcik makcik ye.Blog ni Cik Uji punya.Cik Uji baru sempat follow blog pakcik Papaglamz.Sabar tau! :-)

afj said...

Jom ikut papa mancing jom fiyya! Haritu Dah belajar pegang sauk n ikan lampam. Next kita pegang dolmat si barramundi yaaaa. He he

Let's have a break!