Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, November 13, 2015

Haluih macam semut!

   Syukur alhamdulillah... Dengan limpah dan kurniaNya aku dapat menyiapkan kerja wajib seorang guru tepat pada masanya.Dengan kata lain, aku berjaya menyiapkan proses bermula dari menyemak kertas periksa hinggalah key in dalam sistem yang disediakan @ SAPS ATAU SISTEM ANALISIS PEPERIKSAAN SEKOLAH. Bukan tiga kelas tapi tujuh kelas!Kenapa tujuh kelas?Jawapannya kerana aku mengajar tujuh kelas.Walau pun orang lain cuma 5 kelas, aku ok je.Cuma masa nak menyemak kertas periksa ni lah teruk sikit.Terpaksa korbankan waktu tidur!

   Cuma aku nak membebel sikit sebab anak-anak murid aku ni...dah berbuih mulut beritahu... Kalau menulis tu, biarlah senonoh.Biarlah mudah aku nak baca.Dahlah mata aku memang potek!Sakit kepala tengok tulisan adik beradik dengan semut!Agaknya semut pun tak mengaku adik-beradik sebab haluih sangat!Agas pun gelak kalau tengok.Ada tu pulak, dahlah haluih, punyalah berseni sampai a dengan d pun jadi serupa.Kang aku tegur banyak kali kang kata aku tak sporting.Tak tegur karang, makin teruk jadinya!Dahlah tu.Tulis esei dari perkataan pertama sampai perkataan terakhir semuaaaaaaa huruf besar!

   Selain tulisan haluih ya ampun.... tulisan yang melampau besar pun ada.Dah macam petai ditepek ke kertas!Memang senang nak baca, tapi agak-agaklah nak oi!Kalau satu huruf dah besar kuku, terkejut mata teacher nak baca.Terus koma tak boleh tidur!Mmmmm....Yang mana tulisan kembar cacing kerawit, mula sesi persekolahan tahun depan, teacher dah plan nak hantar pergi kelas khas.Kelas khas untuk menulis je.Selagi tulisan tu serupa dengan cacing kerawit, selagi itulah kena tahan dalam kelas tu.Mentang-mentanglah zaman sekarang dah tak guna surat, main hentam je bila menulis.Ala... Dah mengantuk..... sehari suntuk tak tidur dok kejarkan deadline.Nka tidur dululah ye ..... 


Yang menjawab lain dari yang lain pun ada.

Let's have a break!