Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Friday, December 23, 2011

Apa hukum mengkafankan kucing yang mati?

   Sebagai seorang pencinta kucing, tiba-tiba aku tefikir, apa hukumnya mengkafankan kucing yang mati.Aku try google tapi tak jumpa artikel yang sesuai.Tapi aku jumpa satu entry yang dipos oleh kawan aku Sang Lekit, bertarikh 14 May 2011.Jadi pada sesiapa yang tahu hukumnya, silalah beritahu ye.Maklum sajalah, dek terlalu sayangkan kucing, aku takut tersasar dari landasan Islam pulak.Sekarang ni pun aku bahasakan diri aku 'mak' pada kucing-kucing aku.




Inilah gambar yang kawan aku Sang Lekit jumpa di FB @ Facebook.

4 comments:

faa.rosli said...

kne cari ni..hihihi

Ujie said...

menurut ilmu saya yg cetek ni,
takde masalah nak bungkus mayat kucing.

tak jatuh haram sbb perbuatan membungkus tu takde kaitan dgn akidah.

apapun, nanti saya confirmkan dgn pak ustaz saya.

tonaH iS herE said...

samala kita pown sayang giler kat kucim kita

nk th gak ni

AmyZana said...

kafankan kucing? rasenye tak ada masalah kan? tapi tak tahulah. kot2 kafankan kucing tuh dikategorikan sbagai menyeksa ke :/

Let's have a break!