Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, June 3, 2012

Bizarre food?Why not!!!Sedap woo!

   Lepas demam, tekak nak makan macam-macam.Fikir punya fikir teringatlah pulak nak makan bizarre food.Apa lagi, aku call jiran aku kak Normah untuk beli bizarre food tu.Sekilo RM15.Ok le tu.Fresh punya.Lepas sembelih, aku pun mulakan operasi mencelur, membuang bulu, membakar, memotong, membedah dan macam-macam lagilah.Tak sangka lepas 2 jam baru dapat makan!Agak-agak, anda makan tak bizarre food yang aku masak hari ni?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Bizarre food yang aku maksudkan
setelah aku berhempas pulas sorang-sorang.

-
-
-
-
-
-
-



Antara bahan-bahan yang aku perlukan untuk masak kari bizarre food aku tu.
Rempah kari, pelaga, bunga lawang, kayu manis dan cengkih,
aku lupa pulak nak suruh posing.

-
-
-
-
-
-
-



Jantung, hati dan yang putih tu kata emak buah tut bizarre food aku tu. 
Dua-dua ekor jantan jadi ada empat buah tut sebab seekor dua biji.

-
-
-
-
-
-



Yang ni usus.
Aku tak makan tapi adik aku 
si AFJ Toyek yang gila memancing tu
nak buat umpan.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


   Inilah rupa bizarre food aku tu. Emak kata namanya itik sekati  tapi bila aku google itik ni namanya itik serati.Aku kata itik ni bunyinya Quack!Quack! Tapi ada orang tu kata bunyinya Pak!Pak!Pak!Walau pun melayang RM90 untuk 2 ekor itik dengan berat 6 kilo, aku puas hati sebab aku dah jadi Andrew Zimmern hari ni!Hahaha!



11 comments:

Raden said...

kenape isi die warne biru?
kenape nk makan buah tut tut die?

aarrghhh... disturbing nyaaaa

DiDi said...

itik masak palo sedap tau

Pondok Usang said...

buat ujikaji organ ke nii.. hehe..

Azza Azman said...

erkkkk ahh takutnya nak makan itikkkk.... mahal gila kot. abis tu cina makan itik kat kedai tu mesti mahal lah kan...


anyway maggie itik tu pun saya tak mau makan.

Yatie Awang said...

hehehe...payah sekarang nak tengok itik ni..

miloais milo said...

iols tak penah lagi makan itik nokk....
apa kah rasanya?

Nur-nba said...

Memang first time melihatnya..

*SiRibenMerah said...

ok x mkn.. hahaha~

afzalsukasuki said...

usus itik pon makan ke kakak?itik saya tak makan..itik pon tak makan saya.huhuhu

aizamia3 said...

serius, kalau ada yang offer suruh ai makan, takmo dah.. sebab dah pernah makan rupanya tekak ai tak boleh terima.. kembang membang rasnaya..

afj said...

Akhirnye keli at least 3 kilo hampir tumpas ngan penangan usus itik tu.nasib xbek je strkie awal sgt hook xlekat dgn firm nye slepas kene gasak ngan keli tesebut...ah tensen!!!

Let's have a break!