Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, August 24, 2013

Kerabu bronok

   Mula-mula tengok, aku rasa geli geleman.Aku memang geli dengan benda-benda sespesis dengan cacing dan ulat.Tapi kata orang, kerabu bronok ni sedap.Iye ke?Siapa pernah rasa?Ada tak sesedap KFC?Atau seenak burgerMcD?Teringin pulak nak try tapi, di Pasir Gudang ni mana nak cari bronok?

   Inilah rupa bronok yang aku dapat google.Rupanya hodoh tapi rasanya tentu lazat sebab tulah jadi makanan popular di Pulau Langkawi.Untuk maklumat lanjut, boleh tanya tuan gambar bronok ni.Maklumat yang tertulis, bronok ni akan cair kalau kena haba.Maknanya tak boleh dimasak @ kena makan mentah je.Heee!!!!Sanggup ke?Kena try ni.


   Inilah rupa kerabu bronok yang aku kenal di google.Sekali pandang, macam kerabu kerang.


4 comments:

Mia Liana said...

tak pernah dengar... huhuhuh first time ni... huhuh

et-ted said...

gelilaqh.. ronok ronok tu....

krole said...

wah...baru krole tau sal beronok ni wak...rasanya kat sabah tak ada benda ni~ hm...teringin lak nak cba..manalah tau le sampai langkawi satu hari nnt~

Lydia Miza said...

Rasanya kenyal2.sedap jugak . Pernah makan masa lawat ayah angkat kat langkawi dulu

Let's have a break!