Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, May 25, 2011

RISAU TAHAP MERAH!

   2 hari lagi nak cuti 2 minggu.Yahoooo!!!Aku boleh blogging.Aku boleh sewing.Aku boleh reading.Aku boleh painting.Aku boleh baking.Dan macam-macam ... ing lagi.Tapi alamakkkk!!!! Aku kena lebihkan masa planning untuk anak-anak murid aku yang akan ambil PMR tahun ini.4 kelas tu!Nampak je aku releks tapi aku risau sampai tak lalu nak makan.Tiap-tiap hari aku tak makan nasi.Sampai kurus badan aku.(Kurus sikit le)

   PMR Trial bulan 8.Dari 4 kelas yang aku ajar, cuma 2 kelas je yang aku 'agak' puas hati.Dengan kata lain, ilmu yang aku turunkan dah mula nampak digunakan.Tapi yang 2 lagi tu?Ayoyo!!Risau sampai gugur rambut aku yang cantik ikal mayang ni.Apa nak buat ye?Berbuih dah mulut aku ajar.Nak kata dia orang malas, tak juga.Semua rajin-rajin.Tapi susah beno nak masuk otak dia orang.Kalaulah aku ada magic, aku pinjamkan sekejap otak aku yang geliga English ni pada dia orang.(Time English je.Kalau time Math alamat E lah semua).Ada sesiap yang oleh kongsi dengan aku, ilmu ke , jampi mentera, petua ke, supaya senang sikit anak-anak murid aku tu terima pelajaran.

   RISAU BETUL AKU!!!!!!( Sampai tahap merah!)


 
Punyalah risau, sampai aku rasa nak menyorok dalam cawan macam tucin 2 ekor ni.

10 comments:

Freaky said...

cabaran juga ye kalau ilmu yang diajar tu macam tak masuk dalam minda pelajar ni.

Ibu bapa Yang Pelik

saiazuan said...

wah, seorang cikgu rupanya

wachak said...

Kalau uji dok dalam cawan tu comel gak mcam tucing tu ... ha33

cacing said...

ouh... kalo pasal budak2 sekolah cacing pun jadik panik ni... haaaa... ha pe kata pakai bomoh.. kasi bebudak tu jadi lebih bijak.. heeeee.... pe kata scarlett wat mcm presentation? mungkin dapt membantu dari segi pertuturan inggeris mereka... btw, scarlett aja subjek ape? heeeee...

Blogger Melayu Jawa said...

ada idea. tapi x tau ar bleh diguna pakai tuk dak2 skolah. sebab ni teknik blaja yg lecturer sy guna dulu masa blaja.

dlm kelas kan ada dlm 20-30 org kan. bg kpd beberapa kumpulan. pastu suruh setiap kumpulan sediakan satu soalan & jawapannya skali. pastu suruh setiap kumpulan bentangkan soalan tu kepada group yg dorang nak. tapi group yg kena jawab tu, kena jawab dlm tempoh 2-3 minit. kalo lambat dikira x dapat markah ar. begitulah dgn seterusnya. kira ikut turn ar.

ataupun awak yg buat soalan, pas tu bg masa dlm 2-3 minit tuk student cari jawapan. kumpulan yg jawab akan dapat markah. tapi kena bg hadiah ar group yg menang tu. buat benda ni mcm game ar. buat secara outdoor pun ok gak.

k a k L a m p said...

alaaa comei nye kucinn tuh

Mohd Ridhuan said...

kerisauan guru dalam mendidik ank bgsa...
risau2 gak...
cuti2 gak...
hehehhe

Kak Aya said...

tugas guru adalah memastikan pelajar dapat menerima apa yang furu ajar, sungguh besar amanah dan tanggungjawab tu, kak aya tau scarlett o'hara ni mesti seorang guru yang berdedikasi.

teruskan menyampaikan ilmu secara ikhlas demi anak bangsa.

zul permatang badak said...

kesian kucing.....kena paksa duduk dlm cawan.....

cik mumu :) said...

Teacher , you can do it ! ^^

Let's have a break!