Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Thursday, November 22, 2012

Premium Beautiful: Doktor kata dan pengalaman aku...

   Tentu ramai yang pernah dengar tentang Premium Beautiful kan?Ok... Aku adalah pengguna PB ni sejak beberapa tahun yang lepas.Kalau tak silap, dah 4 atau 5 tahun dah.Kesannya?Bukan nak promote ke apa tapi memang menakjubkan.Dulu, aku selalu senggugut yang sangat terukSampai tak boleh nak berdiri pun.Jumpa doktor pun biasanya dapat pain killer je.Tak pun doktor nasihat makan Evening Primrose Oil.Aku pun dah naik muak makan ubat tiap-tiap bulan.

   Kemudian, aku jumpa doktor di salah satu klinik popular di tempat aku.Klinik ni memang mahal sikit tapi ubatnya mujarab.Doktornya pun ramah.Mula-mula tu seganlah nak cerita pasal senggugut sebab doktor ni lelaki.Walau pun doktor ni berbangsa India, orangnya sangat ramah dan baik hati.Aku dah guna khidmat doktor ni sejak umur 13 tahun lagi.Berbalik tentang 'senggugut' aku tadi, aku pun ceritalah pada doktor tu.Kemudian dengan yakinnya, doktor tu kata; You pakai Premium Beautiful.

   Aku tak percaya.Sengih macam kerang busuk je.Apalah doktor ni?Kita sakit, dia buat lawak pulak!Takkan tak cukup income jadi doktor, sampai nak bisness PB? Otak jahat aku fikir.Kemudian, doktor bagi aku satu jap, pain killer, katanya dan mc 2 hari.Suruh aku rehat.Masa nak ambil ubat tu, sempat lagi dia kata;Ingat!Premium Beautiful ye!Lain-lain tak mau!

  Semasa MC dua hari tu, aku pun dok fikir.Tak salah kalau aku nak cuba.Lagi pun bukan doktor tu nak cari untung sebab dia tak jual PB pun.Jadi, bila balik semula ke sekolah aku pun cari ustazah yang bisnes PB.Terus aku beli.Ustazah bagi bayar berapa kali entah.Aku pun tak ingat.Tapi, memang berbaloilah kata orang.Banyak faedah aku dapat dari PB ni.Antaranya :

1. Senggugut aku hilang tanpa bayang. Bye bye senggugut!!!!
2.Sakit tumit aku hilang terus!Tak payah minum Anlene.Boleh pakai high heel balik.
3.Pinggang makin ramping walau pun taklah seramping Saloma zaman muda.
4.Tak payah nak jogging ke apa kalau nak turunkan berat badan.
5.Badan rasa 'sedap'.Err... sedap macam mana, kenalah cuba sendiri.Pendek kata, memang sedaplah.
6.Bila pakai PB, entah kenapa aku rasa confident senacam je.
7.Stretch mark makin kurang.Sukanya!
8.Takde keputihan.
9.Sakit kepala kurang sikit walau pun kadang-kadang 
10.Sakit belakang berkurangan.
11.Selera makan kurang.
12.Tapi yang tak seronoknya kan, banyak buang angin! Hahahaha!!!
13.Buang air lancar
14.Badan kurang berbau

Apa lagi ye?

Tak kisahlah.Yang penting, bila pakai aku rasa cantik je!!!!

INI BUKAN IKLAN TAU TAPI PENGALAMAN SEBENAR SEBAB AKU TENGOK RAMAI BENAR YANG CARI PREMIUM BEAUTIFUL!


Apa lagi?
Trylah!
Jumpa Anastasyea

p/s: Lupa nak beritahu
Doktor yang aku maksudkan tu, Dr.Subash, dah meninggal dunia bulan Mac lepas.



2 comments:

fifie said...

PB ternyata berkesan bagi si pemakai yang rajin. huhu. Fie nak cuba jugak pakai tapi masih belum berkemampuan :)

luqman zakaria said...

tak pernah dengar ler..heheh

Let's have a break!