Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Tuesday, March 1, 2011

Jamu aku + yang kerinting = Thank you so much!!!

   Aku penaaaaat.Penat sangat-sangat.Ibarat pisang terlebih masak, lembek dan benyek.Nak kata aku dah tua, takdelah tua mana.Tok Esah dan Atok lagi tua.(Namanya pun dah tok.Jangan marah ye!) Nak kata aku tak makan jamu, tiap-tiap hari aku makan.(Agaknya kena makan jamu Mak Dara kot.Tengoklah badan Mak Dara tu.Jealous aku!)Jadi sampai je rumah, lepas makan apa yang patut aku terus lepak.Rasa berdenyut-denyut kaki atau lebih tepat lagi tumit aku.Maknanya mood aku pun agak tercalar hari ini.Dalam otak, ingat nak blogging tapi badan Ya Allah ..... letihnya dan buat aku pening.Jadi aku lepak-lepak je depan TV sambil tengok ASTRO.

   Tiba-tiba.... terbulat mata aku!Hilang semua letih dan lesu bila terpandangkan dia.Tak perasan pulak aku selama ni dia ada di ASTRO.Aku terlebih blogging kot sampai aku tak perasan.Tapi serious aku cakap.Dia telah menghilangkan segala keletihan dan kelesuan yang bersarang dalam badan aku.Semangat blogging datang kembali!Yeah!!!Si dia yang aku maksudkan adalah.......  

Klu pertama : dia kerinting...

... tapi dia bukan maggi

klu kedua : dia bunyi cam ni...

... tapi dia bukan ikan keli

Klu ketiga : dia belang-belang

... tapi dia bukan kuda belang!


Klu keempat : Dia kelakar...

... tapi dia bukan badut!

Dia adalah ....


Klu pertama : Rambut dia kerinting macam Maggi
Klu kedua :Nama dia Mr.Curly bunyi macam ikan keli
Klu ketiga : dia belang-belang sebab dia suka pakai baju belang
Klu keempat : Dia kelakar walau pun dia bukan clown.

   Sebenarnya aku terlihat Mr Curly dalam iklan Beyond di ASTRO.Untuk pengetahuan semua, Mr Curly adalah antara blogger terawal yang memberikan sokongan pada blog aku.Waktu itu follower aku hanya seramai 22 orang.Aku buat entry ini khas untuk Mr Curly atas tanda sokongan dan terima kasih aku selama ini.Terima kasih banyak!!!You make my day, bro!

Yang ini ke Mr Curly?

23 comments:

Anishaway said...

memang tak salah lagi lah mr curly model astro byond, ingatkan mata den ni rabun kooo. hoho ;))

kpah k-poh said...

ehhh ye ke??? akak tak de pulak nampak iklan tu...tak perasan kot..mmg curly tu di antara yg terawal sokong akak masa akak baru nak naik..selain dr Kiz..naz..dan pendekar...Juga scarlett dan mak lagenda..terima kasih semua..

cik panadol said...

hahaha perasan gak awk kt mr curly dlm iklan tu ye...hurmm tak sempat lg tgk iklan tu...

Cekodok said...

yeke.. best2... gua harap nanti cekodok akan dikomersil kan.. hahaha

Tok Esah said...

hahaha, tok ni nama jer tua, tp muda lgi!! haha

hurm, dah lama tak nampak mr curly!! dulu masa awal2 tok buat blog pun, follower 100 ++ dia lah yang sokong tok!! sayang mr curly ketat2x!! ahha

KELI OH KELI said...

bro puyol tu mmg cool...respect sama dia!=)
iKaN kELi HaSiL dARiPaDA BaHaN KiTar SemULa

Norgadis Labuan said...

MR.CURLY memang lucu dan nampak ceria selalu...

mrs.sabri said...

tak tengok lagi la iklan tu..jarang tengok tv sekarang sejak ada blog ni..hehe

Dda Ly said...

hihihi kreatif sungguh! :P

meh ke rumah,
~happy birthday damia~
keep in touch ye..♥♥♥

bunga said...

cam kenal la..

mr.curly said...

ayoyo..malu nye wa..mekaseh bebanyak ye..xsangke lak ade org cam wa kt tb..hikhik

pe2 pn, tq so much scarlett!!!..

Scarlett O'Hara said...

To Mr Curly : Mudah2an Mr Curly akan terus berjaya dalam dunia iklannya.Dulu Digi kan?Tang rambut tu yang mahal!!! =)

Scarlett O'Hara said...

To Anishaway : Mata awak tak rabun.Betullah tu.Tak caya tanya Mrs.Curly.

Scarlett O'Hara said...

To Kak Pah:
Sama2lah kita saling menyokong ye.Mudah2an kita akan lebih berjaya di masa akan datang.

Scarlett O'Hara said...

To Cik Panadol:
Macam mana tak perasan, senyum Mr Curly tu ekslusif!Mana ada org lain senyum cam tu!

Scarlett O'Hara said...

To Cekodok:
Tak mustahil cekodok pun berjaya satu hari nanti.
pssst:Nak join bloglist boleh?Bila nak bukak lagi?

Scarlett O'Hara said...

To Tok Esah:
Saja je menyakat tok kata tok tua. Tok tak marah kan? =)

Scarlett O'Hara said...

To Keli:
Puyol tu hape?Maaflah BM saya lemah sikit. =)

Scarlett O'Hara said...

To Norgadis:
Kelucuan Mr Curly tu macam identiti dia kan?

Scarlett O'Hara said...

To Mrs.Sabri:
Biasanya saya blogging sambil on TV.Serampang 2 mata.Maklumlah masa ni lah nak curi masa rehatkan otak selepas seharian penat bekerja.

Scarlett O'Hara said...

To Ddaly:
Tq sudi jemput ke rumah.Malam ni saya datang.Lepas kita kita saling mengunjungi ye.Tunggu!!!!

Scarlett O'Hara said...

To Bunga:
Kalau tak kenal silalah berkenalan dengan Mr Curly tu.Mrs.Curly tak marah punya!

Adzriel AB said...

meh try jamu saya kat Adzrien Shoppe... sempat promote tu..

Let's have a break!