Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, March 14, 2011

Mana Otoman?

   Isu lawak tak cerdik Fizz Fairuz di Twitter mungkin isu sensitif.Namun bagi aku maki hamun setengah-setengah artis di Twitter lagi sensitif.Kata orang bahasa menunjukkan bangsa jadi jika bahasa kesat yang diguna, orang boleh anggap macam-macam kerana bangsa Melayu yang betul-betul Melayu takkan dengan mudah memaki hamun saudara seagama. Jadi apalah sangat lawak tak cerdik Fizz Fairuz tu.Anggap jelah dia bergurau.Nama pun Twitter, laman sosial, tentulah ada gurau sendanya sama seperti bersosial dengan kawan-kawan.Bukan bermakna Fizz tak sensitif dan tak simpati pada bangsa Jepun?Lagi pun dari kecik lagi kita dah diberikan gambaran seolah-olah Ultraman dan Doraemon tu wujud.Hatta, anak buah aku yang kecik pun tanya soalan yang sama, " Mana otoman dengan doraemon?"

Masa aku kecik dulu pun aku rasa Otoman ni betul-betul wujud.

9 comments:

Ayen Giggs said...

Biaselaa tu klu org sumenye x kene...........

grOundnUt said...

Melayu mudah melatah..mende negative cepat je nak melenting..tang positif tak mau ketengahkan..macam²...~

a n a s t a s y e a said...

Dah nama bergurau .. mesti la buat sesuatu yang lawak ! Tak kan la nak serius kot ! =)

anastasyea's latest post .. Atlantis: Kota Kristal | Pencarian bandar purba yang hilang dalam satu hari satu malam

Violet Blue said...

normal la budak2 rase wtak kartun tu wujud..
siap menyamar jadi watak2 tu pun ade jugak :)

Naddia said...

fiz tak patot ckp camtu..dan org yg nk menegur pon tak patot tegur camtu..nk tegur wat care baek..apela..masing2 keras kepale
excuse me..kamu dari indonesia?

ctpayong said...

yang bergurau dianggap serius, yang serius dan perlu ditangani segera dibuat sambil lewa.

ghost writer said...

itulah pentingnya blog dari FB sebab blog lebih luas untuk menjelaskan sesuatu perkara atau membincangkan judul2 yang kita gunakan...

satu kesilapan bila kita meninggalkan status begitu tanpa ada ritma yang menunjukan itu sebagai satu gurauan atau sinis maka ia mudah disalahertikan..tidak kira sapapun maka perlu ada penjelasan selepas itu...

cik lola said...

trlajak perahu blh brundur , trlajak kata mmg xder button gostan..hehe

Haw said...

otoman ada kat rumah aku! sbb tu laa korang tak nampak :)

Let's have a break!