Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, March 19, 2011

Separuh jiwaku...

   Selain zapin dan kuda kepang yang memang telah lama tersohor sebagai lambang budaya negeri Johor, ghazal juga salah satu budaya yang aku banggakan.Biarlah orang kata aku ketinggalan zaman kerana aku menggilai ghazal.Separuh jiwaku adalah muzik Amy Search dan separuh lagi adalah budaya bangsaku.Maka aku amat menggemari ghazal dan juga lagu-lagu asli yang lain.Buat generasi baru yang tak kenal apa itu ghazal, silalah tonton video yang aku kepilkan.

13 comments:

ZWAN SABRI said...

Yeah! Ayuh kita martabatkan muzik nenek moyang kita.. ;)


MySuaraBlog: Jom Kesan Kehamilan Cara Orang Dulu2

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

paling suka zapin!
rasa nak lengguk2 gak kepala nih..

bangga dgn muzik kita =)
indah & menenangkan..

hanim azhari said...

<--org johor suke tgk kuda kepang :)

Woofer Storm said...

layan video ni...cool tapi buat nak tdo gak..hehee

Scarlett O'Hara said...

To all : Cuba tengok cara duduk bersimpuh penyanyi tu. Aduhai!Tambah cantik kalau bertudung kan?

Scarlett O'Hara said...

To Zwan Sabri : Selain lagu ghazal ni , lain-lain lagu rakyat dari pelbagai negeri dalam Malaysia ni pun amat tinggi seninya.Suka sangat!

Scarlett O'Hara said...

To Pinky Momma : Dengar lagu ghazal ni mcm terapi untuk menghilangkan hati yang sayu.Cewahh! =)

Scarlett O'Hara said...

To Hanim Azhari : Mmg dulu gila kuda kepang tapi bila Indonesia kata kita curi budaya dia, terencat sikit dah minat tu.Indonesia tak tau berlambak warga Malaysia yang asalnya dari Indonesia.Tu yang dibawa sekali kuda kepang tu.

p.s:Pernah nampak penari kuda kepang makan kaca?jomlah gi Johor kalau nak tengok.

Scarlett O'Hara said...

To Woofer Storm : Nak tdo ek?Boleh tapi lagu ghazal ni mmg best kan?kan?kan?

Tuan Penasihat said...

TP juga membaca entri ni dengan bangga sebab ada kawan macam ni.
bagus bagus bagus.

Kak Rosaliza said...

agaknya scarlett ni orgnya lemah lembut..akk suka zapin dr ghazal.

Nadhirah-chan said...

sape kata ghazal tak best meh kita ketuk kepala die dengan gong .

kiz said...

walaupun kita di zaman yang baru..muzik yang baru..muzik warisan kita jangan di lupa.

Let's have a break!