Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Tuesday, May 24, 2011

Cik @ En.Anon vs cikgu sekolah

   Baru-baru ni, aku ada buat entry pasal Cik Minah Gedik aka mynah or burung tiung.Kemudian ada Cik @ En.Anon yang komen kata gambar yang aku pinjam daripada Cik Google tu bukan gambar burung tiung tapi gambar burung gembala kerbau.Aku tak taulah pulak macam mana rupa burung gembala kerbau tu.

  Jadi, aku pun tanyalah seorang guru senior di sekolah.Tiba-tiba, dia gelakkan aku!Dia kata;Burung tiung dengan burung gembala kerbau tu samalah dik oiii!Laaa.... aku manalah tau!jadi entry ni aku tulis, khas buat Cik @En.Anon yang komen hari tu.Tak taulah aku sama ada cikgu senior di sekolah aku tu yang betul atau Cik @En.Anon yang betul

   Untuk membuktikan dia betul, cikgu senior di sekolah aku tu bagi link ini.Kalau Cik @En.Anon tetap kata burung tiung tu bukan burung gembala kerbau, beritahulah aku segera ye.Mungkin panggilannya berbeza di Pasir Gudang ni maklumlah, di sini batang hidung kerbau pun tak ada jadi macam manalah aku nak kenal burung gembalanya.

Common Myna (Acridotheres tristis) on Kapok (Ceiba pentandra) in Kolkata W IMG 4297.jpg
Gambar dari link yang cikgu senior di sekolah aku tu beri.


Pssssttt!!!

Bunyi kerbau macam mana ek?

10 comments:

Freaky said...

eh tu burung tiung kan ? eh ke bukan? tak tahu la. huhuhu

Perempuan lebih kedekut ?

RaNiA said...

salam...burung nie masa sekolah2 dulu saya panggil burung trojan sebab dulu nampak sekor burung nie jambul kepala dia mcm trojan..sampai sekarang pun panggil burung trojan..hehehe..

~~Ticer Wann~~ said...

rasanya sama kot gmbala kerbau n tiung... kat kampung saya panggil gembala kerbau.. :D

Mohd Ridhuan said...

teringt time kecik dlu..
ayah bela burung ni...
tp burung ni terlepas dr sngkar...
dlu burung mcm ni bnyk bertebangan...
tp skrg sekor pun susah nk tgk...
berhijrah kat lain dah kot..

dyanie said...

hamboiii kucing uh...buat renungan tajam plak....haha

Piasara said...

"Alamak..konfius...sama ker?"

cacing said...

hahhhahaha... betul la tu... sma... atau mungkin burung punai yang sama ngan burung tiong tu.... tak tau eh bunyi kerbau??? g donload kat 4shared... gahahahahhaha

SyafzMagz.com said...

burung gembala kerbau dan burung tiung tu memang burung yang same.

gambar kat atas tu memang burung tiong~ burung ni kadang-kadang boleh cakap jugak kan?

SyafzMagz.com

cantekk said...

hey...tomel tangat tucing tuuuu ;-D haha

jeely jelly said...

kalau saye panggil, burung tiung.. x pernah plak burung gembala kerbau ti.. hhehe

Let's have a break!