Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, September 16, 2012

Nak pakai seluar kecik ...

   Aktiviti mandi air parit pernah menjadi hobi aku suatu waktu dulu.Terutama kalau baru lepas hujan.Ooo.... heaven!Seronok gila! Balik sekolah je, terus campak beg, bukak baju dan tinggal seluar kecik je.Time tu umur dalam 8,9 tahun.Tak tau lagi rasa malu.Kat kampung aku pulak, manalah ada pacat.Jadi nak berendam sehari suntuk pun tak apa. Kecuali kalau rela nak kena tarik telinga dengan mak yang macam singa Budak-budak sekarang ni rasanya malu kot nak pakai seluar kecik macam tu?Awak malu tak?

Tiba-tiba teringin nak jadi budak 8 tahun balik.
Boleh pakai seluar kecik je.
:D

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Gambar di atas di rakam di belakang rumah mak time lepas hujan.
Tu yang air parit serupa teh susu tu.
Walau pun teringin nak jadi budak kecik balik,
frankly speaking, aku tak pernah jejak kaki ke parit belakang rumah tu.
Siapa nak join anak-anak buah aku mandi parit?
( Eh?Tak de sorang pun pakai seluar kecik?)





1 comments:

Che Rosliza Che mat said...

hihihi budak sekrg reti malukan...tak macam kita dulu..

Let's have a break!