Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, January 9, 2013

Bubble apa???

   Di sekolah aku sekarang ni tengah panas dengan I -Think.Ala.... peta minda ala-ala visual map gitu.Jumlah semua sekali ada 8.Ada circle map, bubble map, double bibble map, flow map, multi flow map, bridge map, brace map dan tree map.Siap dengan simbol guna tangan lagi.Jadi untuk tiap subjek, kami kena guna peta-peta tu.Bukan pelajar je kena faham, guru-guru pun kena juga.Walau pun sebenarnya aku belum 100% faham.

   Jadi nak dijadikan cerita, hari Jumaat minggu lepas, aku dah tersilap cakap.Bukan apa, punyalah teruja nak mengajar sampai tersilap le pulak.Apa lagi, gelak habislah anak-anak murid aku.Nasib baik dia orang sporting.Aku pun tak le rasa malu sangat.Sebenarnya aku nak cakap bubble map, tapi aku tercakap..................................................................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
.... bubble gum!!!
Hahahahaha!!!



Contoh bubble map


Contoh bubble gum Google punya

5 comments:

||Sis aLeaSaRa|| said...

hye sis slm thn baru 2013!owh lama sy x sggh blog sis sbb saya sdri jrg update entri (^*)

hahahaha trs sy gelak baca apa yg sis ucpkan.tiba2 teringat lak 'night at the museum' patung tu cakap "gum gum".

erk ni peta minda juga kan,sbb anak akk dh msk djh 5,byk subjek nk kena ingt data & formula,ingt nak applylah cara bubble map tu.

Mawar Putih said...

Salam...

Datang sini terjah dari segmen Mak Dara. Done follow juga. :)

http://itmemawarputih.blogspot.com/

deno said...

haha.. tersilap... :)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

datang singgah dari blog mak dara.. ^_^. http://www.lokmanramli.my

Jemarisuri said...

nasib dpt ank murid yg sporting...^^

Let's have a break!