Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Wednesday, June 22, 2011

Alamak!Macam mana aku boleh terlupa ni?

   Fuh!What a long day!Selepas entah berapa jam start dari pukul 5 pagi time bangun pagi tadi, pukul 9.25 malam ni barulah aku dapat rehat.(Opps!Rehat ke hapa!Nak menyemak buku budak-budak jap lagi ni)Lepas sekolah, jadi hakim lempar cakera.Balik rumah, ayam-ayam dah mula nak masuk reban.Lepas tu terus siap-siap masak makan malam.Kalau ikut penat, memanglah penat tapi, teringin sangat makan air tangan sendiri.Jadi, kelentang kelentung, siaplah jugak sayur meranti tumis kering dan asam pedas ikan duri aku.

   Lepas mandi, maghrib, makan, basuh pinggan, kemas-kemas rumah, barulah aku dapat mengadap Cik Lenovo aku ni.Macam biasa, check Alexa ( ok.Not bad.Ada peningkatan walau pun masih jauh kena tinggal.Semalam 1270 tapi hari ni 1264) Lepas tu check traffik dan earning.Yeah!Ada satu BE baru iaitu Proton Inspira.(BE ke 13 dah ni.) Fuh!Penatlah pulak.Badan masih tak berapa sihat.Masih bergantung pada ubat sebab demam masih tak nak main jauh-jauh.Dahlah aku asyik mengejar hidung aku. ... ( my running nose)

   Hajat hati nak bw tapi ada buku anak-anak murid aku yang perlu disemak.Jadi tak dapeklah den nak bw.(Pinjam dialek Ujang jap).Maka, sekejap lagi aku terpaksalah say Goodbye for the time being pada alam bunian aku ni.Esok, aku sambung balik aktiviti blogging ni.Kalau ada masa pulak, esok atau lusa, aku buat entry khas untuk tugasan aku sebagai hakim lempar cakera(Seronok woooo!!) Ok.C U Later!


First Day of Summer. Doodle by Takashi Murakami, 2011.
Cantiknya Cik Google kita hari ni!

P.S: Alamak!Aku lupa!Hari ni kan patutnya Wordless Wednesday!
Yang aku tulis panjang-panjang ni buat apa?
Blogger tegar betul!


Churp Churp nak enterframe jap.

4 comments:

ShafiqHashim said...

Hahaha..
Ptut la sy tgok bnyk entry blogger lain bt Wordless Wednesday..

cik gege said...

sedapnya asam pedas ikan duri tu kak...huhuhu.. ape-ape pun jgn lupa mkn ubt tau. semoga cepat sembuh. musim demam la skang nih..=)

Kak Aya said...

wahhh penuh rutin cikgu ye!

PenDekAr LauT said...

Semoga cepat sembuh. Jgn lupa makan ubat. Anak murid anda memerlukan anda...

Let's have a break!