Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, June 6, 2011

Blog Review ke 2 : Gedek!Gedek!


Gedek!
Gedek!
Gedek!


Cuba teka apa dia?



Katak? Bukan!
-
-
-
-
-
-
-
-
-


   Sebenarnya Gedek tu adalah nama seorang blogger.Jangan tanya aku kenapa Gedek kenapa bukan Godok ye.Itu kena tanya dia.Aku cuma nak review blog En.Gedek ni sebab entah kenapa aku rasa tenang sangat bila berkunjung ke blog dia.Tu belum jumpa tuan badannya lagi tu.Oklah...Aku mulakan review aku yang kedua ini.

   Lokasi En.Gedek adalah di Kuala Lumpur.Beliau seorang yang sangat matang ( bukan setakat matang umur tetapi pemikiran dan penulisan juga) Kalau ada masa cuba melawat profail En.Gedek ni.Blog En Gedek adalah Blog Begins At Forty.Aku suka sangat melawat ke sini kerana entry En Gedek ni so cool!!!Simple tapi memberi 1000 erti.Tak percaya cepatlah jenguk.Tambah pula dengan raut wajah En Gedek ni yang very soothing.Macam ada healing power untuk hati yang terluka.

   Kalau tengok pada follower cuma ada 224 orang.Jadi aku cadangkan sesiapa yang belum follow, cepat-cepatlah follow sebab rugi kalau tak curi ilmu yang En.Gedek kongsikan melalui entry-entrynya yang simple tapi meaningful.En.Gedek kata, " Visibly aging, I am a creative yet conservative man, who prize originality and humor in all around me. Never judgemental, working hard and living in my own rocking world, I welcome you into mine..." Yang very conservative tu yang aku suka.Dengan kata lain, inner personality En Gedek ni macam personaliti aku pulak rasanya.

   Kalau ikut fahaman aku, En.Gedek hidup bahagia sangat dengan family dia. Contohnya, tengok entry ni:

Bahagianya!!!!Jealous aku!

... dan yang ini...

Bukti lain yang En Gedek ni ada aura tersendiri adalah jumlah komen untuk setiap entry bijak  yang dipos mesti berpuluh-puluh.

Last but not least, En Gedek kata, 'Stop elderly abuse!' ( So sweet!)
Ok.Tunggu apa lagi?

   
Dan silalah juga ke rumah churp churp dengan klik gambar di bawah:

9 comments:

nyanyisunyi said...

kerap juga sy singgah rumah en gedek ni..sbb suka dgn entry dia yg very simple tp sgt bermakna..kdg2 malas bc entry meleret2 dan membosankan..

suha said...

dia rajin komen belog cik suha (^_^)
uncle gedek memang terbaik!

gedek! said...

Babe...!

This is such an honor!

Zillion thanks untok entry ni... Sangat-sangat berterima kaseh walaupon pujian itu terlalu tinggi untok saya....

Muah!

kpah k-poh said...

kpah nak singgah jap malam ni...nak skodeng kot tingkap jer..

bujal X said...

saya da lama follow da~haha~~

*ok.salam kenal~~

solomolo said...

wah...
Uncle Gedek dah femes skrg...
tiap2 hari mesti masuk blog dia...
sebab nak tengok gambar terbaru...
blog dia under 'blog yang kreatif' kat blog sy...

Daddy Ziyyad said...

uncle Gedek memang terbaik..

hari hari mesti saya masuk blog dia...:)

JARI TERBARAI said...

gedek ni kreatif tau... sambil self potrait ade mesej skali....

gadisBunga said...

saya adalah follower dan pengomen setia uncle gedek sejak dulu lagi. heheh~

Let's have a break!