Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Sunday, July 10, 2011

Kepimpinan mestilah melalui teladan....

   PM kata, isteri-isteri wakil rakyat hendaklah menjaga nama baik suami-suami mereka.Jaga makan minum, jaga tutur kata, jaga ingkah laku, jaga pakaian... Opps!Aku terfikir... Bab jaga pakaian ni PM kena tegur isteri dia sendiri.Jaga pakaian bukan bermaksud pakai pakaian yang cantik dan mahal je, tapi bagi aku yang tak moden ni, kena jaga juga dari segi auratnya.Dengan kata lain, pakailah tudung.Barulah namanya jaga pakaian!Kalau nak paksa anak pakai tudung tu mungkin alasannya susah, sebab anak orang muda, masih nak enjoy.Tapi takkan paksa isteri yang dah tak berapa muda tu pun susah?Kata kepimpinan melalui teladan.Jadi mana teladannya?



Datin Rosmah ni cantik cptaan tuhan semua cantik, tapi kalau pakai tudung, lagi cantik.
Pakailah Datin!



Tengok budak kecik ni pakai tudung.Kan cantik?Manisnya....
Insyaallah, demi agama tercinta, tak panas pun pakai tudung.
kat neraka lagi panas.



Aku takpe tak yah pakai tudung.

8 comments:

Shafiq said...

Hermm..Bahaye Entry Nie..
Tp Nk Komen Jgk, Btul.. Melalui Pemimpin Baru la Yg Bawah ikot, klau rosak akar, matilah lh daunya..

dill said...

comelnye budak tu. kucen pun tak terkecuali :)

dill.

gedek! said...

pernag bergambar dengan kak mah, tau...!

Well.. almost kak mah, sebenarnya...

tengok sini:

http://www.blogbeginsatforty.com/2011/03/march-21-2011.html

Peri PiA said...

suka permaisuri agong sekarang

::Mastura Zakaria:: said...

hahahah..good point bagi kat dia...

||aLeaSaRa|| said...

mmg pelik bila tgk datin rosmah bila ada apa2 event duduk bersebelahan dgn permaisuri agung,tak rasa malu ke?elok je permaisuri tu pakai tudung,bila berpangkat,berkuasa sambil tdk lupa menutup aurat,lg rakyat mudah menerima sgla teguran.

wife menteri rais yatim pun sama,rambut sama kembang je dgn rosmah.bilalah nk tgk isteri menteri2 ni pakai tudung.fesyen tdg bkn kuno macam dulu,mcm2 pilihan ada.apatah lagi diorg ni berduit,setakat 'ariani' tu celah gigi jelah he3.....

Ct Aja said...

wah blog saye oren/...hi2

kpah k-poh said...

yg tak banyak rambut pun masih tak nak tutup...

Let's have a break!