Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, January 7, 2012

Bila blog kena remove....

   Ada macam-macam ujian dalam blogging.Kadang-kadang, aku kehabisan idea nak buat entry.Sesekali aku rasa entry aku merapu tak de isi.( Ini yang paling aku tak suka ) Kena kutuk, kena maki,gambar kena curi, idea kena curi.... Hmmmm.... Tapi yang paling hebat adalah,bila blog kena remove!

   Sebelum ni aku pernah dengar blogger lain terkena tapi kata orang selagi tak terkena, selagi tu tak kisah.Jadi macam biasa, hari Khamis malam Jumaat yang lalu, aku cuba blogging walau pun memang tak sempat nak blogwalking.Niat hati, cuma untuk publish entry tapi tiba-tiba je waktu aku nak publish satu entry, satu mesej menyatakan blog aku telah diremove, muncul!

   Tipu kalau aku tak panik!Nasib baik aku tak meraung.Maklumlah, blog aku ni walaupun taklah sehebat blog-blog kelas A yang lain, ia tetap aku sayang.Bukan senang aku nak sampai ke tahap ini.Jadi, dengan segera aku tanyakan beberapa teman blogger senior.Setelah hampir sejam, masalah masih lagi tak selesai.Aku dah hampir give up semasa Abg Terror cuba tolong, tapi blog aku masih tak muncul.Begitu juga dengan Kak PahBelalangMiza dan Anastasyea.

   Tapi akhirnya, dengan izin Allah, seorang teman di Facebook, Michael Williamson, dari USA, cadangkan aku hantar email ke Google.Tak sampai seminit lepas aku hantar, email aku berbalas dan Google menyatakan blog aku dah pun dimunculkan kembali.Konon penyebab blog aku diremove adalah kerana aku terlalu jarang check email Gmail aku.Memang pun sebab aku lebih suka email aku di Yahoo yang telah aku gunakan sejak awal 2000 lagi.Apa pun, alhamdulillah sebab masalah aku selesai.

  Semalam, aku cuma dapat publish satu entry je kerana sibuk dengan kerja.Balik sekolah, aku tengok ada cek lagi dari Nuffnang.Yahooo!!!Hadiah sebab aku sabar dengan blogger sebelum tu kot.Mudah-mudahan, lepas ni, makin lancarlah aku blogging dan dapatlah aku balas jasa baik teman-teman blogger yang sentiasa ada bila aku ditimpa masalah.Terima kasih semua!


   Hair, Head and Mind

Bertuah punya Mr.Curly.
Dia dok gelakkan aku masa blog aku kena remove!
Tak patut betul!
Aku tarik rambut tu kang!
:D

14 comments:

sop said...

Sop sop dulu kena ban sahaja dan tidak pasti kenapa. Lepas isi form dan hantar sms pengesahan, sumer on balik. Ada dlm entry sop yg lepas lepas :)

hawiz said...

ouh..syukur ada blk kn..mmg syg sbb blog kita kn..

Tasha said...

saye penah kena gak...huuuu

Mia Liana said...

sabar la ya... jangan gaduh dgn mr curly, dia memang macam tu...

Anastasyea Aida said...

Alhamdulillah blog Cik Scarlett's dah berfungsi semula.. he! he! Lepas nie kena rajin-rajin check Gmail selalu..

Mak Lagenda said...

cuak kan kalo blog kesayangan kita kena remove. Ada diantara kenalan mak yg dah give up tatau nak buat apa.Last2 terus senyap or ada gak yg bukak je blog yg baru..tp sayanglah kan kenangan kita di blog lama tuh

miss no right said...

wow. mesti menggelabah gile.

Zur Ain said...

Be strong okay teacher . Peace ^^v

caliph shuriken said...

risau jaa dgr ayat2 remove ni, huh...

deno said...

alhamdulillah blog akak dpt balik... risau la deno... byk jugak org kena mcm nie kan akak... takut la deno... ape2 pun, syukur blog akak kembali... :)

kpah k-poh said...

kpah nak bgtau scarr lah masa kpah call tu..supaya guna menu HELP kat toolbar tu.. hantar email ke google.. kalau tak de apa salah kat blog kita.. 1/2 jam dah boleh dpt balik... Tapi masa tu scarr kata abgteror sedang tolong... heee...oh yaaa...Scarr perlu buat satu lagi email utk login blog ni... sebagai backup...

Aida Omar said...

erk..takutnye, aida pun jarang cek email google nie.. harus pi cek kang tak pasal2 diremoved. hehe.. ceh mr.curly boleh gelak org tgh cuak kot.

tunz said...

wah..lau jdik mcm ni kat mama, uhhhh...apo den nak buek pon x tau..hahah

mr.curly said...

ops sowi la lalinggg..den sajo yo xmo bg laling panik..

tgk! kan dh ok tuuu..hikhik

#koba mo den kalu ado masalah laie yo..huhu

Let's have a break!