Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, November 29, 2010

BERANI MATI : BLOG AKU BEST

BERANI MATI : BLOG AKU BEST
( Versi Cik Scarlett ; Berani jamin dengan yakin, blog saya best juga)

image
1.Header blog En.Ben ( Tu kat atas tu )

2.Mengapa saya berani mati kata blog saya best
( Seganlah nak puji blog sendiri tetapi sebagai pendidik saya selalu galakkan anak didik saya supaya yakin dengan keupayaan sendiri jadi saya pun kena yakinlah )

   Pada saya, blog saya yang dinamakan SCARLETT'S PETALS cukup BEST kerana ia lain dari yang lain.Saya menjadi diri saya sendiri yang simple dan sudi berkongsi pengalaman dan pengetahuan sama ada sebagai seorang pendidik, teman atau seorang insan dengan blogger atau bukan blogger yang menjadi pembaca.Semua orang boleh buat blog tetapi bukan semua orang dapat menghasilkan blog yang berkualiti, ilmiah dan dapat menjadi rujukan sebagai pengetahuan.

   Saya tahu sekiranya ilmu yang ingin saya kongsi,disampaikan dengan cara 'kuliah' tentu tiada siapa pun yang sudi membaca kerana tentu menjemukan.Maka saya pelbagaikan mood penceritaan atau penyampaian dengan lebih santai dan segar.Buktinya pengikut setia saya bukan saja anak-anak muda celik IT tetapi juga anak-anak baru mengenal dunia yang belajar di sekolah menengah dan kakak, abang yang lebih matang.

   Kesimpulannya, blog saya adalah IDENTITI saya yang takkan sesiapa pun jumpa di blog-blog yang lain.
( Jika ada, beritahu saya supaya saya kenal seorang lagi SCARLETT O'HARA)
p.s: Blog saya romantik.(Kata oranglah.Buktinya lagu Love Story Andy William tu)

3.Kategori blog
Kategori blog saya adalah PERSONAL / PERIBADI  iaitu catatan tulus dari hati

4.Usia blog
Saya blogger anchovy maknanya masih muda sangat umur blog saya ni.Ia telah dilahirkan pada 
8/5/2010.
( Tak percaya? Rujuk entry What a relief!

5.Tujuan buat blog
Tujuan sebenar adalah berkongsi pengalaman dan pengetahuan di samping menambah pengalaman dan pengetahuan sendiri.
Saya seorang yang pemalu ( malu nak mengaku) jadi blog saya adalah medan saya meluahkan perasaan.

6.Apa yang bestnya blog saya
a) Blog saya menggunakan bahasa yang boleh dijadikan rujukan kepada para pelajar
(BM dan juga BI.Saya kurang menggunakan bahasa short form yang terkadang saya pun tak faham.Saya suka bermain dnegan bahasa contohnya bahasa berirama.Bukan senang nak buat tu kalau tiada bakat.Maknanya BEST lah blog saya ni )
b) Blog saya mendamaikan jiwa dengan warna ungu yang lembut dan taklah berserabut dengan macam-macam widget.
c)Blog yang romantik.( yang ini saya tak rancang )
d)Tulisan ( font ) saya cantik sebab tulah BEST.

7.Sasaran tahun depan ( sehari berapa UV )
Unique Visitors?Kalau boleh sampai beribu-ribulah.Lagi ramai lagi bagus.Tercapai hasrat berkongsi ilmu.
p.s:Makna UV tu betul tak?

8.Pastekan URL kat blog En.Ben
Ok.Saya buat ek.( slanga orang Johor )

p.s: Maaf En Ben.Terpanjang pula entry ni.Harap masih boleh diterima ya.

TERIMA KASIH

7 comments:

Matika Love said...

saya pun berani mati....jom singgah blog saya...boleh kita berkenalan..

Hishyamuddin said...

yeahh..berani..hehee

IBU WAFIQ said...

mmg berani mati...syabas !!!

iqbalhakimi said...

terjah dari blog mr.ben..cari2 entri best..salam kenal =)

KimiCnoL said...

kamikaze!!hehe
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Cicak terbaru??"

Scarlett O'Hara said...

Tq sudi singgah n komen.Salam kenal ye.

puteri cahaya. said...

wah.. berani mati juga.. :) salam kenal. jom singgah blog pu3. :)

Let's have a break!