Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Saturday, October 6, 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN : Kenapa aku berblog?


   Lama tak join segmen.Jadi, bila tengok Adik Lyssa ku buat segmen, apa lagi, joinlah.Syaratnya senang je.Letak header comel Lyssa yang comel purple colour ni.Kemudian jawab beberapa soalan.

   Soalan pertama, kenapa berblog: Sebenarnya aku berblog ni lepas aku singgah di beberapa blog yang agak popular.Dalam hatiku berkata: Eh!Aku boleh buat lebih baik dari dia orang.Kalau setakat letak gambar apa kita buat tiap-tiap jam, aku pun boleh!Kononnya.Lepas tu aku pun start blogging.Tambah pulak aku rasa aku kena asah balik bakat penulisan aku.

   Soalan kedua,macam mana boleh terjebak ke dunia blogging: Aku terjebak sebab aku memang kaki online.Bukan untuk buang masa tapi untuk tambah ilmu.Kalau dulu aku minat chat di chat room tapi bila dah tak aktif chatting, aku start le blogging.Macam tu le lebih kurang.Dulu aku minat buat cross stitch tapi semua corak cross stitch kat kedai aku dah buat, aku kenalah cari hobi lain.

   Soalan ketiga,apa tujuan utama / asal berblog: Soalan ni lebih kurang je jawapan untuk soalan pertama.Sila rujuk jawapan soalan pertama.Macam jawab soalan exam pulak ek.Hehehe.

   Soalan keempat, apa yang menarik tentang blog aku ni:Hmmm..... kalau aku, aku kata sebab aku adalah aku.Blog aku ni adalah identiti diri aku.Contohnya aku guna satu warna je iaitu purple sejak hari pertama blogging.Tu tandanya aku setia.Hehehe.Rasanya setakat hari ni aku tak de lah meniru identiti orang untuk entry blog aku.Ibarat ikan yang hidup di laut, walau pun laut tu masin, ikan tu tetap tak masin.Keistimewaan lain, kenalah tanya orang lain sebab aku segan nak masuk bakul angkat sendiri.

   Soalan kelima : Ikhlas aku cakap, awal blogging dulu, En.Salbani Ashaari yang jadi sumber inspirasi aku.Apa taknya, aku masuk blog dia 5 minit sekali pun, entry dia tetap entry terkini.Mula-mula dulu, aku adalah peserta tetap semua segmen yang dia buat.Tapi sekarang En.Salbani Ashaari sibuk sikit jaga baby dia yang comel rambut tegak tu.Opps!Ada yang tak tau siapa sumber inspirasi aku tu? Ok le.Cari kat sini.

  Oklah.Dah panjang lebar dah ni.Sekarang ni, sumber kekuatan aku adalah kawan-kawan blogger yang tak pernah jemu beri sokongan pada aku.Blog aku ni kira dah ok jugalah tapi tak delah mantap macam blog-blog popular tanah air.Selain dari itu, sumber inspirasi aku sekarang ni adalah anak-anak murid aku dan juga sebahagian ibu bapa mereka yang rupa-rupanya peminat blog aku.

  Akhir kata, terima kasih adikku Lyssa sebab buat segmen ni. Sesiapa nak join boleh lah join di SINI.

30 comments:

Solehah Shamsuddin said...

haha dlu pn solehah ske jgk chatting dgn org, mcm buang masa la plak kan.hehe tp skrg dh da blog, jd xdala buang masa sgt kan. oh ye, tq follow blog solehah ye. sbnrnye nk ucapkan thanks dri dlu lg, tp terlupa lak. apa2 pn, tq ye

Jom singgah sini pula :
http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

caliph shuriken said...

selamat bersegmen.. hepi blogging ^^

Atyra Punyer Blog:) said...

wahh segmen yg sama. tq follow saya ea. dah follow balik ^_^

Mimie said...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Hye :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

TiranaAduka said...

semoga berjaya

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Selamat Petang!!
Miss z singgah sini :D

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam said...

Singgah Dari Segmen Yang Sama...Happy blogging (^_^)v
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

kate na said...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan Tanah mria dtg melawat ni..mari singgah ke blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Terima Kasih..

wany♥ said...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fatin Amira Mazlan said...

You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and i dah follow sekali

http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atirah ★ said...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

Mama Adam said...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#2665

Ukhti Azza said...

jejak post dari segmen yg sama :))

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

datang terjah dari segmen yg sama. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

hi..singgah follow awak,dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

NurulAssilah said...

Hye, singgah sini :)

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

Let's have a break!