Kantin Jual Kuih

Warga sekolah

Jom singgah kantin!

Check me out

Monday, December 20, 2010

Nasi lemak, buah bidara....

    Nasi lemak buah bidara,
Sayang selasih hamba lurutkan;
Buang emak buang sudara,
Kerana kasih hamba turutkan.

   Itulah bunyi pantun popular yang sering dikaitkan dengan pengorbanan orang dimabuk cinta.Tetapi tahukah anda rupa buah bidara dan daun selasih?Mari kita tanya pada Cik Google...

Yang ini nasi lemak.(tak tau memang melampau!)

Yang ni kita dah taulah Cik Google!
( Gambar pinjam sekejap ye hazila )

Inilah buah bidara, kata Cik Google.
Kita rujuk dengan tuan gambar ye hamisya
Betul ke ni?macam buah epal je.

Ini ke daun selasih?Eh!Cik Google tanya kita pulak!
(Rujuk dengan tuan gambar irul-chazi )

Kesimpulan:
Boleh baca pantun mabuk cinta buah bidara daun selasih tu tapi jangan diikut.Silap-silap jadi mangsa dikerat 18!

p.s:Sesiapa yang boleh mengesahkan apa yang Cik Google tunjukkan di atas, silalah beritahu ye.
Terima kasih.

5 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita pun tak kenal budah bidara dgn daun selasih.. takat nasik lemak kalau tak kenal sila gali kubo then masuk. kekekekeke

renjerkabloi said...

sedapnye nsk lemak!!!

Yan said...

Akak tak berapa prasan rupa daun selasih kat sini. tp akka tau. sellau buat Laksa Johor mesti ada daun selasih.

Buah bidara tak penah tgk

Munir Ardi said...

terimakasih jiran sudah follow di blog saya, sayapun datang follow di blog Encik

athirah said...

sdapnya buah bidara!!! ssh woo nk cr skang

Let's have a break!